Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

IBM-ansat: Vi har fyret højt kvalificerede teknikere

Mange højtkvalificerede it-folk har mistet jobbet under IBM's store fyringsrunde, lyder det fra IBM's personaleforening.

Læs også:

Overblik: Masser af danske IBM-folk sendt hjem.

Så er det nu: IBM sætter 198 på porten

Her er forklaringen på IBM's massefyringer

Det er ikke folk med manglende kompetencer eller ubrugelige uddannelser, der onsdag mistede jobbet hos IBM.

Det fortæller Oluf Nielsen, der er formand for personaleforeningen hos IBM og talsmand for Finansforbundet på stedet.

Han undrer sig over, at arbejdsgiver- og brancheorganisationerne råber på manglende it-personale samtidig med, at han skal sige farvel til 200 kolleger med højt specialiseret viden og lang erfaring.

Han kan nemlig ikke se, at der skulle være mangel på arbejdskraft, uanset hvor han kigger hen.

"Det er højt kvalificerede teknikere, nogle af dem. Det er helt klart nogen, man kan bruge, det kan jeg godt love dig for."

Bor forkert sted

Han fortæller, at fyringerne ikke rammer folk med bestemte uddannelser eller faglige kvalifikationer.

Folkene er blot ansat et forkert sted i forhold til IBM's planer.

"Det her er simpelthen et udtryk for, at IBM er en global virksomhed og at nogle af de funktioner, som de her folk har udfyldt, de flyttes til andre lande," siger han.

Han fortæller, at IBM udfører arbejdet det sted i verden, hvor det er mest opportunt.

Og kritieriet er ifølge formanden for personaleforeningen ikke kun lave lønninger, selvom meget arbejde havner i Indien.

I stedet prøver man at samle ekspertisen og strukturere arbejdet smart og med færrest muligt ressourcer.

Derfor kan adgang til billig vandkraft eller politisk stabilitet være ligeså vigtig som lønninger, mener han.

Andet end løn tæller

Ifølge Oluf Nielsen er Danmark faktisk i top fem på IBM's interne rating over, hvor det er bedst at placere opgaver henne blandt de lande, hvor IBM opererer.

"Det er ikke fordi, det er dårligt for IBM at være i Danmark. Men man prøver at rationalisere og arbejder globaliseret på tværs af grænserne i IBM," siger Oluf Nielsen.

Han forklarer, at massefyringerne er resultatet af en målrettet strukturering af arbejdsprocesserne, så medarbejderne med fælles sprog, standarder, processer og metoder kan arbejde sammen på opgaver uanset hvor de befinder sig.

"Den systematik har IBM udviklet i de sidste par år. Nu ser vi resultatet af det. Det er hele denne her cloud-tankegang, hvor vi er meget langt fremme, også i forhold til vores konkurrenter."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere