Artikel top billede

Elbek & Vejrup køber op igen. Her står Niels Elbek (med briller) sammen med sin medstifter Lars Vejrup. (Foto: Foto: Thomas YdeThomas Yde FotografiSpergelbakken 6 8520 LystrupTlf. 22 32 63 68www.thomasyde.dkfotograf@thomasyde.dk / Foto: Thomas Yde)

Elbek & Vejrup overtager amerikansk Navision-kæmpe

ERP-forhandleren Elbek & Vejrup udvider på Sjælland og overtager 70 procent af NAV-omsætningen i Tectura.

Tectura, der i sin tid blev skabt herhjemme på opkøb af blandt andet Aston, har solgt størstedelen af sin NAV-omsætning til østjyske Elbek & Vejrup.

"De kunder og aktiviteter, vi har købt, er fortrinsvis baseret på Sjælland, og der vil vi rigtig gerne have vækst," siger Niels Elbek, administrerende direktør, Elbek & Vejrup.

Han siger videre, at Elbek & Vejrup har købt 95 procent af NAV-forretningen, hvis der ses på antal kunder og 70 procent af omsætningen.

Fælles kundebase

Overtagelsen giver Elbek & Vejrup mulighed for at servicere den fælles kundebase på Sjælland og være brohoved for fortsat vækst og konsolidering. Dermed opfyldes virksomhedens strategiske målsætninger om at øge tilstedeværelsen på det sjællandske marked.

"En tredjedel af vores omsætning ligger allerede på Sjælland, men vi har kun 10 ansatte derovre," siger Elbek, som vurderer, at der fremover minimum skal være 20-25 medarbejdere på Sjælland.

"Hvis der er færre, så smuldrer kontoret en gang imellem forstået på den måde, at et vist antal ansatte er nødvendigt, for at der er kolleger nok til, at der er rart at være."

Derudover er Elbek & Vejrup ifølge Niels Elbek en af Danmarks tre største NAV-forhandlere og med det største marked for NAV-løsninger på Sjælland, "er det klart, at vi skal være mere tilstede på Sjælland," lyder det.

Elbek & Vejrup opnår også en forbedring af sit sortiment gennem overtagelsen, idet Tecturas løsninger og know-how supplerer virksomhedens nuværende løsninger. Det bredere sortiment vil sætte virksomheden i stand til dels at servicere nuværende kunder bedre, dels styrke virksomheden i konkurrencen om nye ordrer, fordi man nu kan tilbyde komplette løsninger inklusiv rådgivning med udgangspunkt i både Århus og København.

Femte opkøb på otte år

Overtagelsen er Elbek & Vejrups femte opkøb og/eller sammenlægning på otte år, og ifølge direktøren fortsætter opkøbene. Senest købte selskabet sig i juli ind i en C5-forhandler fra Horsens.

De Tectura-medarbejdere, der har relation til Microsoft Dynamics NAV-aktiviteter, flytter 800 meter længere hen ad vejen og ind i Elbek & Vejrups repræsentation i Brøndby, så der fremover er en samlet forretningsenhed i Brøndby.

Tecturas afdeling i Vejle flyttes til Elbek & Vejrups hovedsæde i Århus. Tecturas øvrige forretning baseret på Microsoft Dynamics AX og Microsoft Dynamics NAV fortsætter i Danmark.

I regnskabsåret 2010/11 realiserede Elbek & Vejrup-koncernen en omsætning og et resultat før skat på henholdsvis 171 millioner kroner og 2,8 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere