Artikel top billede

Fona-sag: Boston-direktør havde penge i svindlers firma

Jeg trak mig ud før det gik galt, siger Boston-direktør om sit samarbejde med tidligere Fona-chef, der nu er dømt for millionbedrageri.

Da den nu bedrageridømte Jesper Nørmark i begyndelsen af 2007 oprettede sit merchandising-firma Caretail, skete det med økonomisk støtte fra direktør og ejer i Boston Distribution, Christian Banzhaf.

Det kom frem under den netop afsluttede retssag mod Jesper Nørmark i Københavns Byret. Her blev Boston-direktøren i maj i år afhørt som vidne. Ifølge et referat af afhøringen, som CRN har fået aktindsigt i, fortalte Christian Banzhaf til retten, at han i 2007 skød 100.000 kroner i selskabet Caretail.

Banzhaf forklarede i retten, at han allerede i august 2007 trak sig ud af selskabet igen - dvs. omkring et halvt år før Jesper Nørmark ifølge anklageskriftet brugte Caretail - nu under navnet JustAdd - som mellemstation i den svindel, som han i denne uge blev idømt to og et halvt års fængsel for. Jesper Nørmark har anket dommen til Østre Landsret.

Pengene slap op

Ifølge Christian Banzhafs forklaring til retten var det Jesper Nørmark, der tog initiativ til samarbejdet. Det afviste Banzhaf i første omgang, fordi han frygtede, at det kunne skabe problemer i forhold til andre kunder, hvis han stod som medejer af et firma, som Boston skulle samarbejde med.

Det fik dog ikke Jesper Nørmark til at trække følehornene til sig, og undervejs lovede han blandt andet Banzhaf , at "deres navne ikke behøvede at komme frem", som det hedder i retsreferatet.

"Mit medejerskab af virksomheden lå lang tid før de her komplikationer opstod. Jeg investerede 100.000 kroner i selskabet, som dengang hed Caretail. Jeg var med i selskabet fra det blev stiftet, til der ikke var flere penge. Det gik rigtig dårligt, så der skulle skydes flere penge ind. Det ville jeg ikke være med til, og så trådte jeg ud af det i den forbindelse. Det var i august 2007," siger Christian Banzhaf i dag til CRN.

Læs mere:


Allerede på dette tidspunkt solgte Boston varer fra producenten Belkin til Fona. Banzhaf fik at vide fra Jesper Nørmark (der nu havde sin Fona-kasket på), at samarbejdet "ikke fungerede", og at der måtte etableres et selskab, der kunne løse opgaven. Alternativet var, at Christian Banzhaf ville miste Belkin-aftalen med Fona.

Derefter besluttede Banzhaf at gå med i ejerkredsen bag Caretail og indskyde 100.000 kroner i selskabet via sit investeringsselskab BG Invest.

Afviser kendskab til svindel

Banzhaf vil i dag ikke komme nærmere ind på, hvorfor han trods sine betænkeligheder alligevel valgte at gå i partnerskab med Jesper Nørmark.

"Når jeg vælger at gå ind i andre forretningsområder indenfor branchen, kan der sagtens være nogle konkurrencemæssige aspekter i det. Sådan en virksomhed (JustAdd, red.) servicerer virksomheder, som Boston Distribution håndterer varer for, og kunder, som vi håndterer varer til. Det er virksomheder, som konkurrerer med hinanden. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt at blande de to ting sammen," siger Christian Banzhaf i dag.

Han understreger samtidig, at han ikke har haft kendskab til de ulovligheder, som Københavns Byret har idømt Jesper Nørmark to og et halvt års fængsel for.

"Jeg var ude af selskabet, da Fona laver en aftale med Belkin om at få deres butikker passet af det her firma. Det har jeg ikke noget med at gøre," siger Christian Banzhaf.

Jesper Nørmarks svindel foregik ifølge anklageskriftet i perioden fra januar 2008 og frem til han blev bortvist fra sit job som indkøbschef hos Fona i sensommeren 2010.

Svindelen foregik ved, at han på vegne af JustAdd benyttede forfalskede fakturaer for varer som var handlet mellem Fona og producenter og distributører som Belkin, MySecurityCenter, Actebis og Boston.

CRN har forgæves forsøgt at få en kommenter til sagen fra Jesper Nørmark.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere