Artikel top billede

Forhandlere af lønpakker kæmper for livet

En række it-forhandlere, der var specialister i at sælge it-udstyr via lønpakker baseret på den nu afskaffede multimedieskat, er enten væk eller har sadlet om.

Forhandleren Flexpay har lukket og slukket og overdraget kunderne til forsikringsmægleren Willis.

"Jeg kan ikke se nogen fremtid i flexbenefit-branchen," siger den afgående direktør for Flexpay, Leif Andreasen.

Flexbenefit-branchen har specielieret sig i ordninger, hvor medarbejdere kunne købe it gennem deres arbejdsgivere med skattefordel. Men med afskaffelsen af multimedieskatten er fidusen og forretnings­ideen forsvundet.

"Det er klart, at de, der har fokuseret ensidigt på disse løsninger, er blevet hårdt ramt," konstaterer IDC-analytiker Anders Elbak.

Opslugt af gigant

Spillere som Flexpay og konkurrenten Flexbenefit hører til den kategori. De er begge blevet opslugt af den internationale forsikringsmægler Willis, der udelukkende har salg af it via bruttolønsordninger som en del af deres repertoire.

Læs
mere:


Atea, den nok største udbyder af flexbenefit-løsningerne, er også blevet ramt hårdt og har i dag vendt den del af forretningen helt om.

Atea sælger mobil-løsninger, hvor Ateas systemer gør det muligt for kunderne at tilbyde deres ansatte, at de ved selv at spytte penge i kassen kan opgradere deres mobiltelefoner til eksempelvis en iPhone.

Søren Jensen, direktør for Atea, håber, at samme model med tiden vil kunne bruges til pc-salg.

Næsten samme model betragter Comenxa som vejen frem. Selskabet fik i 2011 et underskud på 13 millioner kroner.

Direktør Anne Dorthe Jensen er dog overbevist om, at den software, som selskabet har udviklet, er vejen til overskud. Softwaren bruges blandt andet også til mobilordninger, der ligner Ateas.

"Vi er meget fokuserede på at sælge administration via vores software: For os er det nu administrationen, der er interessant. Ikke hardwaresalget," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere