Artikel top billede

"Jeg kan ikke se, at markedet for personalegoder bliver lønsomt inden for nær fremtid. I hvert fald ikke for firmaer af min størrelse," siger Flexpays afgående direktør, Leif Andreasen.

Flexpay-direktør går på efterløn

For veteranen Leif Andreasen er eventyret slut. Han har afviklet forhandleren Flexpay og går selv på efterløn.

Leif Andreasen har været med hele vejen. Han var direktør for den svenske hjemme-pc-specialist Nicator i Danmark. Da det sluttede, overtog han firmaet og i de seneste par år har han gennem under navnet Flexpay solgt it-udstyr gennem personaleordninger, der hovedsageligt var baseret på multimedieskatten.

Men da Folketinget vedtog at afskaffe multimedieskatten, var det 'game over' for Leif Andreasen. Han har valgt at lukke aktiviteterne og sælge kunderne videre til forsikringsmægleren Willis.

"Vi må bare erkende, at lovgivningen har ødelagt det her område," siger Leif Andreasen, som samtidig mener, at når det ikke længere er muligt at købe it-udstyr med skattefordel, er indtjeningsmulighederne simpelthen væk.

"Du kan ikke leve af at sælge massage. Jeg har solgt firmaet til en virksomhed, som er god til administration og har nogle andre strenge at spille på," siger Leif Andreasen, som er lidt vemodig og en smule bitter over måden, Folketinget afskaffede multimedieskatten på.

Har valgt at trække på skuldrene

Personligt har lukningen af Flexpay været en bekostelig affære for Leif Andreasen.

"Jeg har valgt at lukke ned på en pæn måde i stedet for bare at dreje nøglen om. Det er sindssygt irriterende, når man går ind og laver sådanne ændringer. Dem inde på Borgen kunne have gjort det meget mere intelligent,end bare at rulle det tilbage til en lovgivning, der stammer fra Ole Stavads tid som skatteminister," siger han og fortsætter:

"Da politikerne i sin tid indførte multimedieskatten, havde jeg nulindkomst i 10 måneder, inden kunderne kom tilbage. Dengang valgte jeg at beholde mine medarbejdere. Det blev rigtig dyrt. Jeg kan ikke lave den øvelse en gang til. Det har jeg ikke fem millioner kroner til. Derfor er det slut nu."

Leif Andreasen har derfor valgt at trække på skuldrene og gå på efterløn.

"Nu må jeg jo så nyde livet, som man siger. Men ærgerligt er det da," slutter han af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere