Artikel top billede

CSC-boss efter gigantisk underskud: Jeg er optimist

CSC-topchef John Walsh er selv efter blodrøde regnskaber "forsigtig optimist."

Læs også:

Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud

CSC's nye topchef: Jeg er en problemknuser

Ny topchef i CSC Danmark: Her er min plan

Et kæmpe underskud på næsten en milliard kroner i CSC får ikke selskabets relavativt nye topchef til at ryste på hånden.

"Vi har stadig en kæmpe opgave foran os med at opnå de økonomiske resultater, som vi har forventninger om, men jeg er forsigtig optimist, for vi begynder at kunne se de første tegn på driftsforbedringer," udtaler administrerende diretør John Walsh fra CSC Danmark i en skriftlig kommentar.

Han forklarer, at CSC Danmarks regnskab er præget af den svære markedssituation samt de første forbedringstegn efter omstruktureringen, hvor flere hundrede mistede jobbet.

Årsregnskabet fra CSC Danmark for 2011/12 er præget af udgifterne til omstruktureringer, og tab af nogle få, men vigtige kontrakter, peger han på.

Mister vigtige kontrakter

CSC Danmark A/S landede en omsætning på på 1,6 milliarder kroner, hvilket er en tilbagegang på 10 procent i forhold til året før, oplyser selskabet i en meddelelse.

Årets resultat viser et underskud på 894 millioner kroner - mod 968 millioner i underskud i CSC Computer Sciences A/S - hvilket først og fremmest skyldes udgifter til flere engangsposter.

Herunder "udgifter til omstrukturering af forretningen og organisationen." 

I løbet af regnskabsåret påbegyndte ledelsen et omfattende omstruktureringsprogram, der omfatter bedre ressourceoptimering og organisatoriske nedskæringer for at forbedre konkurrenceevnen og lønsomheden.

"Vi er i gang med at implementere en række initiativer, som skal give vores kunder mere værdi i leverancerne og skabe bedre lønsomhed i vores forretning, og vi er godt tilfredse med de første resultater af disse turnaround-aktiviteter," lyder det i den skriftlige kommentar fra CSC-direktøren.

Halvt år på posten

John Walsh tiltrådte for lidt over et halvt år siden i december 2011.

Dengang kaldte han sig selv en problemknuser og fremlagde en plan.

Siden har selskabet været igennem en Polsag-afslutning og fyret omkring 350 ansatte i Danmark.

John Walsh afløste Carsten Lind, der siden har fået job hos Fujitsu.

Læs også: 

Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud

CSC's nye topchef: Jeg er en problemknuser

Ny topchef i CSC Danmark: Her er min plan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere