Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD tvunget til at forære it-system gratis væk

KMD har måtte forære en dansk storkommune et it-system til en værdi af cirka fire millioner kroner helt uden beregning.

KMD har måtte forære Aalborg Kommune et nyt it-system kvit og frit, selvom det har en værdi i omegnen af fire millioner kroner.

Det fremgår af en meddelelse i udbudsdatabasen TED.

"Aalborg Kommune og KMD agter ved den påtænkte ændring af aftalen, at udskifte Itella Output Management med "Doc2mail".
Værdi: 0,00 DKK" fremgår det af dokumenterne.

KMD købte firmas system

Forhistorien er den, at Aalborg Kommune 22. februar 2011 efter udbud indgik aftale med Itella Information A/S om levering og vedligeholdelse af it-systemet "Itella Output Management".

Men i 2012 købte KMD A/S samtlige aktier i Itella Information A/S, hvorefter KMD A/S overtog Itella Information A/S' forpligtelser overfor Aalborg Kommune i aftalen.

Men pludselig fik man problemer, fremgår det af dokumenterne.

"Ændringen er nødvendiggjort af, at KMD i forbindelse med erhvervelsen af Itella Information A/S ikke opnåede de fornødne rettigheder til at kunne vedligeholde Itella Output Management og følgelig ikke opfylde levering- og vedligeholdelsesforpligtelserne under aftalen," skriver Aalborg Kommune.

For at KMD A/S forsat kan opfylde sine forpligtelser i aftalen, ønsker Aalborg Kommune og KMD A/S derfor at foretage den ændring, at Itella Output Management udskiftes med Doc2mail.

"Aftalen skal i øvrigt finde anvendelse på parternes indbyrdes rettigheder og forpligtelser med uændrede betingelser."

"Udskiftningen til Doc2mail skal således ske vederlagsfrit og ved overholdelse af alle krav og forplitelser i aftalen," skriver kommunen.

Ændrer ikke i aftalt pris

Det er vurderingen, at ændringen, der ifølge dokumenterne, ikke forringer kvaliteten af den ydelse, Aalborg Kommune får, "heller ikke ændrer i aftalte priser eller aftalens løbetid, herved respekterer de EU-retlige rammer for ændringshåndtering".

Af en gammel besked om samme udbud, fremgik det, at værdien af kontrakten var små fire millioner kroner inklusiv moms.

Dengang deltog tre firmaer i udbuddet.

Ikke foræret systemet

Hos Aalborg Kommune ser man nu ikke på sagen, som at kommunen ligefrem har fået foræret et nyt it-system.

"For at få den funktionalitet, som vi har købt, er der skiftet et system ud med et andet," skriver it-chef Kim Houlberg fra Aalborg Kommune i en mail til Computerworld.

"Løbende drift og årligt vedligehold betales uændret i forhold til, da Itella var leverandør. Der er derfor ikke tale om, at vi har fået et system foræret," mener it-chefen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra KMD.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere