Artikel top billede

Frokost-ordning sender KMD i Arbejdsretten

Fagforeningen HK hiver KMD i Arbejdsretten på grund ballade om frokosten.

Der er udbrudt mad-krig mellem HK og ledelsen hos KMD.

I hvert fald trækker HK/Privat nu det store it-selskab KMD og søsterselskabet KMD BPO i Arbejdsretten.

Det oplyser fagforeningen i en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at HK-medlemmer i KMD BPO er blevet frataget deres betalte spisepause.

KMD BPO blev på papiret udskilt fra KMD som et selvstændigt selskab.

Svarer til lønnedgang på 6,67 procent

Kort efter opsagde KMD BPO lokalaftalen med den betalte spisepause, oplyser fagforeningen.

Den betalte frokostaftale, der er blevet taget fra medarbejderne, svarer til en lønnedgang på 6,67 procent for medarbejderne, uden de går ned i tid eller får kompensation på andre måder, hedder det videre.

"Er der reelt tale om, at KMD laver en opsplitning på papiret for at kunne skære i medarbejdernes løn- og arbejdsvilkår? Det har vi grund til at frygte, og derfor tager vi sagen til Arbejdsretten," udtaler faglig sekretær i HK/Privat, Kim Jung Olsen.

KMD og KMD BPO blev splittet op i to den 1. juli 2011.

Kort efter udskillelsen opsagde KMD BPO lokalaftalen om betalt spisepause. Meget tyder dog på, at der kun er tale om en opsplitning i to selvstændige selskaber på papiret, da stort set intet er ændret, lyder beskyldningen fra HK.

Medarbejderne har stadig samme ejer, samme ledere, samme telefonnumre, samme intranet, samme lokaler, samme indgang som før udskillelsen og samme kantine, ifølge fagforeningen.

Fagforening: Politisk problem
Den mest mærkbare forskel er, at en medarbejder fra KMD BPO selv skal betale sin spisepause, mens kollegaen fra KMD, der sidder ved siden af i kantinen, får betalt spisepause, lyder kritikken.

"Hvis virksomheder kan opsplitte sig fiktivt på papiret med markante forringelser af medarbejdernes løn- og arbejdsvilkår til følge, er det et politisk problem, der må gøres noget ved," siger Kim Jung Olsen.

Ifølge HK var cirka 250 medarbejdere omfattet af udskillelsen.

HK peger desuden på en artikel i Computerworld fra 2010 med KMD-direktør Lars Monrad-Gylling, der omtaler spisepausen.

"Der er altså ikke tale om en lønnedgang på hverken 15 eller 20 procent. Der er tale om, at de fremover skal betale deres egen frokostpause," udtalte Lars Monrad-Gylling dengang.

Læs kommentar fra KMD senere på Computerworld.dk




IT-JOB

Danske Commodities A/S

Master data specialist

Netcompany A/S

Test Specialist

Omnicom Media Group

IT Help Desk Specialist

AURA A/S

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere