Artikel top billede

Virksomheder giver en kold skulder til Windows 8

Microsoft skal ikke regne med succes for Windows 8 i erhvervslivet lige med det samme, viser undersøgelse om planerne for det nye styresystem i en lang række virksomheder.

Læs også:

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

Windows 7 eller 8: Sådan træffer du dit valg

Så få it-afdelinger er klar til at satse på Windows 8

Virksomhederne er langt mere tilbageholdende over for Windows 8, end de var over for Windows 7.

Det er konklusionen fra Forrester, efter at analysefirmaet har spurgt 1.282 it-beslutningstagere i tredje kvartal i år om deres planer med Windows 8.

Samme spørgsmål stillede Forrester i sin tid til Windows 7-planerne.

"Windows 8 oplever omtrent halvdelen af den interesse fra it-hardware-beslutningstagerne, som Windows 7 så på samme tidspunkt," skriver Forrester.

Konkret svarer kun 24 procent af virksomhederne ja til, at de forventer at migrere til Windows 8, men ikke har specifikke planer på nuværende tidspunkt. I 2009 med Windows 7 var det 49 procent, der svarede ja til dette spørgsmål.

47 procent svarer, at de endnu ikke nogen holdning til Windows 8, fordi de endnu ikke har set nærmere på det. Med Windows 7 var det kun 27 procent, der havde det sådan.

Det er også interessant, at 10 procent svarer, at de har planer om at springe over Windows 8 og vente til den næste version. Det var kun en procent, der havde de tanker med Windows 7.

Interessant til tablets

Analysefirmaet Gartner har analyseret sig frem til nogenlunde samme billede som Forrester. Gartner vurderer, at 90 procent af virksomhederne frem til 2015 vil undgå udrulning af Windows 8 i stor skala.

"Markedet vil være tid om at modnes, og de fleste virksomheder vil sidde på sidelinjen indtil videre," har Gartner skrevet.

Samtidig viser en anden Forrester-undersøgelse dog, at medarbejderne selv har en betydelig interesse for Windows 8 til tablet-pc'er.

På spørgsmålet, "hvilket operativsystem vil du ønske at anvende på din næste tablet (hvis du vidste, at din arbejdsplads understøttede det)?" svarer 20 procent Windows 8.

26 procent svarer iPad, og 17 procent svarer Android.

En af de it-chefer, der allerede har konkrete planer om Windows 8-udrulning, er Mickael Munck fra Saxo Bank.

Han satser på styresystemet til virksomhedens 1.400 medarbejdere. Læs om de foreløbige erfaringer og de fremadrettede forventninger her.

Læs også:

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

Windows 7 eller 8: Sådan træffer du dit valg

Så få it-afdelinger er klar til at satse på Windows 8

Microsoft til skeptikere: Derfor skal I skifte til Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere