Artikel top billede

Tysk storby vil tilbage til Microsoft: OpenOffice er for ringe

Tysk storby vil efter fem år med OpenOffice tilbage til Microsoft Office. Se grundene her.

Kommunal-bestyrelsen i den tyske storby Freiburg planlægger at skrotte den open source-baserede kontorpakke OpenOffice, som byens mange ansatte i dag anvender.

I stedet vil byens myndigheder vende tilbage til Microsoft Office, som Freiburgs administration anvende før den i CC gik over til OpenOffice.

Beslutningen har omgående fået ryske open source-udviklere til at reagere aggressivt.

De mener, at Freiburg anvender gammel software, som bør opgraderes til de nyeste versioner af LibreOffice eller OpenOffice fremfår at vende tilbage til Microsoft.

Performance-problemer og frustrationer

Freiburgs byråd har offentliggjort et papir, hvor beslutningen diskuteres.

Her fremgår det, at byrådet hælder til at migrere fra den nuværende OpenOffice 3.2.1 - som anvendes i kombination med Microsoft Office 2000 - og over på Microsoft Office 2010.

Byrådet vurderer, at det vil føre til performance-problemer, frustrationer for både internt ansatte og eksterne leverandører og en stedse forværret situation, hvis de offentligt ansatte også i fremtiden skal anvende OpenOffice.

"Derfor er en ny Microsoft Office-licens afgørende for effektiv drift," hedder det i papiret.

Kombination

Freiburg har anvendt en kombination af OpenOffice og Microsoft Office 2000 siden 2007.

Beslutningen om, at alle kommunens ansatte skulle anvende OpenOffice til digital korrespondance, har dog udløst en række problemer, da Microsoft Office i dag må regnes for en standard, når det gælder ekstern kommunikation.

Desuden har kommunens ansatte haft problemer med, at dokumenter tilsyneladende blev formatteret helt tilfældigt, når de blev åbner af andre programmer end OpenOffice.

Ligeledes har der været konverterings-problemer mellem præsentations-programmerne Power Point og Impress.

Byrådet mener desuden, at spreadsheet-programmerne Calc og Impress har været væsentligt dårligere end Microsofts Excel.

Det tyske byråd fremhæver også, at det oprindeligt forventede, at udviklingen af OpenOffice ville gå hurtigt, samt at programmet ville vinde udbredelse i de offentlige myndigheder. Dette er dog ikke sket.

I Tyskland er det således kun München og Freiburg, der anvender OpenOffice i stort omfang, og der er for tiden ingen tegn på, at open source-baserede kontorprogrammer vil få et stort gennembrud i den offentlige sektor, hedder det.

Byrådet skriver, at den anvendte version af OpenOffice ikke længere bliver videreudviklet.

Tilbage står muligheden for at skifte til LibreOffice eller Apache OpenOffice.

Det er dog ikke muligt at anvende OpenOffice alene til tekstbehandling, mener byrådet, der peger på, at kun 80 procent af kommunens dokumenter kan skrives med et open source-program.

"Med spreadsheet og præsentationer bliver det tal betydeligt lavere," hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere