Artikel top billede

Apple-stifter: Microsoft bedre til innovation end Apple

Microsoft er ved at blive mere innovativ end Apple, mener Apple-medstifter Steve Wozniak. Se her, hvad han bygger det på.

Computerworld News Service: Apples medstifter Steve Wozniak er bekymret for, at Microsoft er ved at blive mere kreativ og innovativ end Apple.

I et interview med TechCrunch udtrykker Steve Wozniak bekymring over, at konkurrenten Microsoft har brugt en hel del tid på at forsøge at skabe flere "wow"-produkter end Apple.

"Jeg har set mere af denne type innovation fra Microsoft," siger Wozniak.

"Microsoft forandrer virkelig tingene drastisk for at levere en 'wow'-oplevelse og går ikke i samme retning som alle andre, hvilket vil sige iPhone og Android," siger han.

Steve Wozniak har eksempelvis hørt, at Microsoft arbejder på en teknologi til stemmegenkendelse, der kan oversætte tale til ethvert andet sprog.

"Hvis de gør fremskridt på dette område, så er jeg bange for, at Microsoft har siddet i sine laboratorier og forsøgt at tænke nyt. Det bekymrer mig meget, fordi jeg elsker Apple højt," siger selskabets medstifter.

Du kan læse mere om, hvorfor Apple ikke er voldsom innovativ her: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Apple kan sakke bagud

Han forklarer, at Apples fokus på blot at sende nye iPhones på gaden kan betyde, at selskabet sakker bagud, ligesom før Steve Jobs vendte tilbage til Apple i 1996.

Apple vil miste terræn, hvis selskabet bare laver de samme ting igen og igen.

"Forbedring er ikke Apples stil i forhold til innovation. Jeg ville hade det, hvis Apple ikke længere blev anerkendt som innovatoren," siger Steve Wozniak.

Spurgt om omrokeringen i Apples ledelse for nylig, hvor Scott Forstall og John Browett forlader selskabet, svarer Wozniak, at han ikke ved nok om beslutningsgrundlaget for ændringerne.

"Det er et mysterium."

Han bemærker dog, at Steve Jobs ikke behøvede at være "nær så meget en barsk skiderik og nedgøre folk."

"Jeg håber, at Apple er på vej mod at blive meget mere næstekærlig og åben i forhold til at få gode ideer i stedet for at tvinge gode ideer ud af sine teams," siger han.

Wozniak udtrykker også bekymring angående cloud efter selv at have oplevet cloud-relaterede "katastrofer," hvor han mistede data.

Han bemærker, at det virker som om, at næsten alt teknologisk er ved at blive abonnementsbaseret, og at det føles som om, man ikke ejer noget længere.

Det er bestemt ikke første gang, Wozniak kritiserer det selskab, han var med til at stifte.

Efter lanceringen af iPhone 5 kaldte Wozniak Apple for arrogant på grund af den smalle, høje skærm på iPhone 5.

Han har også udtalt skuffelse på grund af korttjenesten i Apples iOS 6 og kaldt Apples Siri noget "pubæ."

Læs også:

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Steve Wozniak: Macintosh-computeren var en fiasko.

Apple-stifter: Bare iPhone kunne det som Android kan.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere