Teleselskabet 3 beder EU om milliardlån til 4G-investeringer

Teleselskab har bedt EU's medlemslande om en hjælpende hånd til at føre selskabets 4G-planer i Danmark og Sverige ud i livet.

Læs også: Styrelse om bredbånd: Sådan får du snablen i støttekasser

Efter droppet fiber-udbud: Her er kommunens nye plan

Mens det intenst kapløb mellem teleselskaberne om 4G-udrulningen er i fuld gang, viser det sig nu, at teleselskabet 3 har bedt om hjælp til investeringerne fra en uventet front.

3, der ellers har ganske pengestærke kinesiske kræfter i ryggen foruden den rige svenske Wallenberg-familie, har nemlig anmodet om et lån på 200 millioner euro - eller hvad der svarer til intet mindre end 1,5 milliarder danske kroner - af Den europæiske Investeringsbank (EIB), der er ejet af EU's 27 medlemslande.

Det fremgår af en meddelelse på investeringsbankens hjemmeside.

Her fremgår det, at bankens bestyrelse indtil videre har godkendt lånet på 200 millioner euro til projektet, der har følgende beskrivelse.

"Projektet drejer sig om udrulning af et nyt 4G/LTE-baseret mobilt netværk i Sverige og Danmark. Efter at have vundet nye mobile licenser i 2011, startede udrulningen, som vil resultere i mange nye eller erstattede punkter. Det nye netværk vil bane vejen for mobilt højhastighedsbredbånd i lighed med faste bredbåndservices."

3: Første gang vi låner her
Hos 3 bekræfter kommunikationschef Stine Green Paulsen anmodningen om lånet til udbygning af 4G-nettet.

"Det er første gang, vi har søgt om penge her. Lånet er endnu ikke endelig godkendt," lyder det fra Stine Green Paulsen, der ikke har mere at tilføje.

Ifølge pressekontoret hos Den europæiske Investeringsbank er godkendelsen fra bankens bestyrelse det første og sværeste ud af tre skridt på vejen til lånet.

Dermed er den væsentligste udfordring på vejen til lånet altså allerede passeret, selv om det ikke er alle projekter med godkendt-status, der ender ud i et lån.

Næste skridt er forhandlinger og fintuning af aftalen, og tidsrammen er meget forskellig fra projekt til projekt, hvorfor det er svært at sige, hvornår pengene eventuelt vil falde i 3's hænder.

Der er  ikke andre teleselskaber i Skandinavien, der har søgt om penge. Men sker det, vil disse projekter også bliver overvejet, fortæller bankens pressekonsulent Richard Willis.

Låner ud til lav rente
Skulle alting falde på plads, er der noget, der tyder på, at 3 kan se frem til en finansiering på ganske gunstige vilkår.

Investeringsbankens erklærede formål er nemlig at yde billige lån til projekter, der bakker op om EU's målsætning, og i den forbindelse har EU-kommissionen fastsat en digital agenda, der involverer projektet Connecting Europe Facility. Her har man afsat et budget på 9,2 milliarder euro i perioden 2014-2020 til at forbedre den europæiske bredbånds- og digitale infrastruktur.

"EIB arbejder uden fortjeneste for øje og låner ud til en rentesats, der ligger tæt på dens egne låneomkostninger," står der om banken på EU's hjemmeside.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.