Artikel top billede

Tablet-pc'er giver bøllebank til notebooks

Der bliver allerede solgt flere tablet-pc'er end bærbare computere i USA.

Der er ikke engang gået tre år siden lanceringen af iPad, som skabte en helt ny produkt-kategori, tablet-pc'er, og nu er de allerede ved at overhale notebooks. De seneste prognoser tyder på, at der bliver solgt flere tablet-pc'er end bærbare computere i fjerde kvartal i USA. Det melder NPD DisplaySearch.

Ifølge analysefirmaet er der solgt flere skærmpaneler til tablets end til notebooks i oktober - for første gang nogensinde. Det betegnes som en historisk milepæl for pc-branchen. Helt konkret er der solgt 18,7 millioner skærmpaneler i størrelsen 5-12 tommer til tablet-pc'er og 16,9 mio. paneler i størrelsen på mere end 9,1 tommer til notebooks.

NPD DisplaySearch mener, at de eneste overlevende notebook-modeller vil være "high-end" ultrabooks i den dyre prisklasse og de helt billige mini-computere. Men netbooks, som er meget billige bærbare, er også ved at forsvinde.

En del af forklaringen på det sløve salg af skærmpaneler kan også være, at mange producenter er ved at forberede nye modeller med Windows 8.

Det er dog ingen tvivl om, at det er på tablet-pc'en, at udviklingen sker. Tidligere i år kom den nye iPad med Retina-opløsning, og senere kom flere andre flade computere med samme eller højere opløsning.

Det forudsiges, at der bliver solgt 21,5 millioner tablet-pc'er på det nordamerikanske marked i fjerde kvartal, og det skal sammenlignes med et salg på 14,6 millioner notebooks.

På verdensplan forventes det, at tablet-pc'er vil overhale bærbare computere i 2015, hvor prognosen lyder på 275,9 millioner solgte tablets og 270 millioner notebooks.

Det er flere grunde til, at USA har et forspring i forhold til resten af verden, herunder at markedet er mættet med pc'er, og at de store spillere som Amazon og Google fokuserer deres tablet-lanceringer på dette marked.

Både Amazon (Kindle Fire) og Google (Nexus 7) sælger således en tablet til 199 dollar i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere