Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Styrelse tvinger TDC's priser ned

Erhvervsstyrelsen tvinger TDC til at sænke priserne.

Læs også:
Telenor: TDC-priser kvæler konkurrencen

Fiberselskaber: Vores investeringer er i fare

Der er gode nyheder til de teleselskaber, der i årevis vedvarende har råbt højt om, at TDC's engrospriser ødelægger deres muligheder for at konkurrere på bredbånds- og tv-markedet.

I hvert fald har Erhvervsstyrelsen netop besluttet at sænke loftet på de engrospriser, som TDC må kræve for konkurrenter, der vil sælge bredbånd og bredbånds-tv på TDC's net.

Det fremgår af en pressemeddelelse, Erhvervsstyrelsen udsendte i fredags.

For engrosproduktet til bredbånds-tv bliver prisloftet sænket med 20 procent, mens priserne for de to engrosprodukter til bredbånd sænkes til henholdsvis 820 til 744 kroner og fra 1009 til 951 kroner.

"De lavere engrospriser gør det billigere for et teleselskab at producere en bredbåndsforbindelse, og det giver mulighed for, at bredbåndsforbindelsen kan sælges billigere til virksomheder og privatkunder," lyder det i en pressemeddelelse fra Finn Petersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

"Det er afgørende for både borgere og virksomheder, at der er attraktive vilkår for brugen af teleinfrastruktur. Derfor holder vi øje med prisudviklingen og sikrer optimal mulighed for konkurrence på området."

Dæmpet fiber-begejstring

Mens selv om Erhvervsstyrelsen, der årligt fastsætter engrospriserne ved hjælp af den såkaldte LRAIC-model, måske gør telekonkurrenterne glade, er det langt fra sikkert, at smilene breder sig på ansigterne ovre i fiberlejren.

For med de lavere priser på TDC's kobbernet, bliver fiber relativt dyrere og dermed mindre konkurrencedygtigt i forhold til kobberet.

Fra fiberleverandørerne er reaktionen da også afdæmpet.

"Vi ser ikke den store ændring i forhold til den nuværende strategi med at holde en balanceret pris på det gamle kobber, som dels gør det attraktivt for konkurrenter at leje sig ind på TDC's net og dels fastholder et incitament til at fremme investeringerne i den fremtidssikre infrastruktur, fibernettet," skriver Thomas Woldiderich i en kommentar til Computerworld.

"Men det er jo klart, at man fra Erhvervsstyrelsens side er nødt til at gøre noget for, at Danmark ligger på en bekymrende bundplacering på EU's temperaturmåling, når det gælder om nye udbyderes markedsandele på kabelbaseret bredbånd," skriver han og tilføjer, at problemet bør løses anderledes.

"Løsningen er jo ikke at ligge og skrue kobberprisen frem og tilbage, men i langt højere grad, at Erhvervsstyrelsen og politikerne så nærmere på, hvordan nye udbyderes investeringer i et infrastrukturalternativ kan fremmes."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere