Artikel top billede

Amazon starter nyt forsøg på at redde musik-cd'en

For at få gang i det faldende cd-salg vil Amazon nu tilbyde, at cd-købere kan få digitale kopier af sangene gemt i skyen.

I mange år er salget af musik-cd'er gået tilbage, men det er måske for tidligt at erklære cd'ens død. Amazon forsøger nu at puste nyt liv i den gamle musik-skive med en ny service, hvor alle, som bestiller en musik-cd, automatisk modtager digitale kopier af sangene gemt i Amazons sky. Her kan man så straks lytte til musikken med alle webopkoblede enheder - og behøver ikke vente indtil cd'en dumper ind ad brevsprækken.

Det er CNET, der kan fortælle om Amazons cd-planer. Den store netgigant har ikke selv bekræftet historien, men flere kilder fortæller, at den nye service har fået det interne navn "auto rip". Det bliver betegnet som det mest betydningsfulde tiltag på cd-markedet i flere år.

De samme kilder fortæller, at Amazon ligeledes overvejer at tilbyde gratis adgang til digitale sange fra alle de cd'er, som kunderne tidligere har købt. Hvis man har købt mange musik-cd'er hos Amazon tidligere, har man altså pludselig adgang til et stort digitalt musikarkiv - uden selv at skulle "rippe" sine cd'er.

For ti år siden havde Amazon et meget stort salg af musik-cd'er - men så kom iTunes og de mange andre musik-butikker og streaming-tjenester som Spotify.

Hollywood-industrien har forsøgt sig med et lignende initiativ for at få gang i salget af dvd- og Blu-ray-film. Her er man gået sammen om et etablere en ny platform for digital underholdning kaldet Ultraviolet, hvor film kan streames til alle slags enheder. En af ideerne er, at købere af dvd'er og Blu-ray-film kan få adgang til en gratis digital kopi af film, der streames fra skyen.

Apple har også en tjeneste kaldet iTunes Match, hvor man kan uploade hele sin musiksamling til skyen. Her skal man dog selv rippe musik-cd'erne, men til gengæld er det normalt ikke nødvendigt at uploade hele filen. Tjenesten scanner selv musikken på den lokale computer og finder de matchende musiktitler i det store bibliotek med 20 millioner sange hos iTunes Store.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere