Artikel top billede

Det mener ministeren om TDC's bredbånds-bøn

Erhvervs- og Vækstministeren melder nu klart ud i forhold til TDC's forslag om oprettelsen af en fond, der skal sikre acceptabel hastighed på bredbånd i Danmarks yderområder.

Læs også:
S om TDC-forslag om statsstøtte: Dybt pinligt

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Erhvervs- og Vækstminister Anette Vilhelmsen melder nu kulør i forhold til TDC's forslag om oprettelsen af en statsfinansieret fond, der skal sørge for, at Danmarks yderområder for acceptabel bredbåndsdækning.

"Jeg støtter ikke forslaget om at kanalisere penge fra frekvensauktionerne gennem en fond til statsstøtte til TDC's udrulning af bredbånd," udtaler Anette Vilhelmsen i et skriftligt svar til Computerworld.

Med udtalelsen ligger ministeren sig i kølvandet på holdningen fra Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen, der mener, at teleselskabet går tiggergang.

Anette Vilhelmsen understreger samtidig, at det er regeringens politik, at udrulningen af bredbånd skal være drevet af markedsvilkår.

Minister: Vent på regeringens udspil
Erhvervs- og Vækstministeren kan ikke pege på en konkret løsning på problematikken lige nu, men læner sig i stedet op af et tidligere udmeldt regeringsudspil, der ifølge ministeren vil blive fremlagt i foråret.

"Regeringen lancerer derfor i begyndelsen af 2013 et udspil, der skal fremme dækningen af både bredbånd og mobil," skriver Anette Vilhelmsen.

I svaret peger ministeren samtidig på regulering som en løsning på problemet.

"Regeringen vil også ved fremtidige auktioner vurdere behovet for at stille dækningskrav med henblik på at tilvejebringe bedre bredbåndsdækning i yderområderne," skriver ministeren.

Ministeren ser frem til få opfyldt dækningskravet, der blev stillet i forbindelse med auktionen over 800 MHz-frekvenserne.

"Dækningskravene betyder, at TDC med udgangen af 2015 skal sikre en bredbåndsdækning med en oplevet hastighed på minimum 10 Mbit/s i 207 postnumre med dårligst bredbåndsdækning," skriver ministeren.

Læs også:
S om TDC-forslag om statsstøtte: Dybt pinligt

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere