Sådan har TDC det med ikke at være med i ny alliance

Danmarks største televirksomhed forholder sig nu til nyligt annonceret alliance mellem fire andre teleselskaber.

Læs også:

Nyt bredbånds-forslag efterlader TDC på sidelinjen

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Det mener ministeren om TDC's bredbånds-bøn

TDC vil gerne være en del af det samarbejdet som Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 har annonceret.

Udmeldingen kommer efter, at Danmarks største teleselskab i blev placeret på sidelinjen af Telenor, Telia, GlobalConnect og 3.

De fire selskaber udsendte en pressemeddelelse, hvor der blev fremlagt et forslag til, hvordan udbredelsen af acceptable hastigheder på bredbånd skal etableres i yderområderne.

Er det et samarbejde, som TDC er villig til at indgå i?

"Generelt har teleselskaberne et fint samarbejde, når vi på lige vilkår lejer os ind på hinandens master. Det samarbejde ser vi gerne udviklet. Men konkurrencen i forhold til slutbrugeren skal bibeholdes," svarer Rasmus Avnskjold, der er presserådgiver ved TDC i en mail til Computerworld.

TDC: Forslagene er næsten ens
TDC mener ikke, at Telenor, Telia, GlobalConnect og 3's forslag om at gå sammen om at dele etableringsomkostningerne ligger langt fra TDC's eget forslag.

TDC foreslår oprettelsen af en statsfond på omkring 250 til 350 millioner kroner, der skal kanalise midler til etablering af master og netværk i yderområderne.

Hvad mener TDC om det nye forslag stillet af de andre selskaber?

"Indtil videre har vi kun pressemeddelelsen at forholde os til. Det mest konkrete er forslaget om muligheden for i fællesskab at sætte nye master op." skriver Rasmus Avnskjold og fortsætter:

"Det ligger jo ikke så langt fra vores forslag om, at der stiftes et selskab til at stå for finansieringen af de master, som åbenlyst vil være en underskudsforretning,"

TDC understregede samtidigt i sit eget forslag, at det ikke er muligt, at etablere acceptabelt bredbånd i yderområderne på nuværende markedsvilkår.

Læs også:

Nyt bredbånds-forslag efterlader TDC på sidelinjen

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Det mener ministeren om TDC's bredbånds-bøn


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Premium
"Det kan godt være, at du tjener flere penge i det private, men du har ikke det samme fokus på faglighed, sammenhold og netværk som i det offentlige."
"Når først noget fungerer i det offentlige, så går man all in, og det kan man også mærke for tiden i forhold til ny teknologi og digitalisering i kommunerne."
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.