Sådan har TDC det med ikke at være med i ny alliance

Danmarks største televirksomhed forholder sig nu til nyligt annonceret alliance mellem fire andre teleselskaber.

Læs også:

Nyt bredbånds-forslag efterlader TDC på sidelinjen

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Det mener ministeren om TDC's bredbånds-bøn

TDC vil gerne være en del af det samarbejdet som Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 har annonceret.

Udmeldingen kommer efter, at Danmarks største teleselskab i blev placeret på sidelinjen af Telenor, Telia, GlobalConnect og 3.

De fire selskaber udsendte en pressemeddelelse, hvor der blev fremlagt et forslag til, hvordan udbredelsen af acceptable hastigheder på bredbånd skal etableres i yderområderne.

Er det et samarbejde, som TDC er villig til at indgå i?

"Generelt har teleselskaberne et fint samarbejde, når vi på lige vilkår lejer os ind på hinandens master. Det samarbejde ser vi gerne udviklet. Men konkurrencen i forhold til slutbrugeren skal bibeholdes," svarer Rasmus Avnskjold, der er presserådgiver ved TDC i en mail til Computerworld.

TDC: Forslagene er næsten ens
TDC mener ikke, at Telenor, Telia, GlobalConnect og 3's forslag om at gå sammen om at dele etableringsomkostningerne ligger langt fra TDC's eget forslag.

TDC foreslår oprettelsen af en statsfond på omkring 250 til 350 millioner kroner, der skal kanalise midler til etablering af master og netværk i yderområderne.

Hvad mener TDC om det nye forslag stillet af de andre selskaber?

"Indtil videre har vi kun pressemeddelelsen at forholde os til. Det mest konkrete er forslaget om muligheden for i fællesskab at sætte nye master op." skriver Rasmus Avnskjold og fortsætter:

"Det ligger jo ikke så langt fra vores forslag om, at der stiftes et selskab til at stå for finansieringen af de master, som åbenlyst vil være en underskudsforretning,"

TDC understregede samtidigt i sit eget forslag, at det ikke er muligt, at etablere acceptabelt bredbånd i yderområderne på nuværende markedsvilkår.

Læs også:

Nyt bredbånds-forslag efterlader TDC på sidelinjen

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Det mener ministeren om TDC's bredbånds-bøn


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
KMD tippede Tech Mahindra om opsigelse af tryghedsaftaler
KMD gjorde Tech Mahindra opmærksom på, at selskabet ville opsige sine tryghedsaftaler i foråret. Få uger senere fulgte Tech Mahindra trop og lavede samme manøvre. "Tech Mahindra er en stor samarbejdspartner for KMD, og vi gav dem en orientering om, at KMD påtænkte at opsige tryghedsaftalerne. På det tidspunkt var vores egne medarbejdere også orienteret," lyder det fra KMD.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Den danske fagbevægelse står klar til at give Amazon en varm velkomst på det danske marked. Spørgsmålet er derfor om et stærkt samarbejde mellem på den side detailbranchen og internethandlen og på den anden side fagbevægelsen vil kunne skabe et bolværk mod Amazons indtog, eller om Amazon har lært af Uber og Ryanairs fejl?
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.