Artikel top billede

Så meget malware vil kunne ramme din Android i år

Truslerne mod Android-platformen stiger og stiger. Se de væmmelige tendenser her.

Læs også:

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Computerworld News Service: Antallet af forskellige stykker malware opdaget på Android vil i år nå op på en million, lyder prognosen fra Trend Micro i selskabets årlige opsamlende sikkerhedsrapport.

Mængden af malware på Android er ifølge sikkerhedsleverandøren steget hurtigere i løbet af tre år, end hvad der var tilfældet med den pc-baserede malware i løbet af de første 14 år.

"Sidste år forudsagde vi, at mængden af malware ville stige til 125.000, men faktisk steg den til 350.000," fremhæver Raimund Genes, der er teknologidirektør hos Trend Micro, i en kommentar til rapporten Evolved Threats in a 'Post-PC' World, der blev offentliggjort i torsdag.

"Nu forudsiger vi, at der i år dukker yderligere 650.000 stykker malware op.

Genes bemærker i et historisk perspektiv, at de første Windows-baserede pc-virusser hovedsagligt "blot gjorde nar af Microsoft" som en spøg, vittighed eller protest.

Kyniske kriminelle

Det var først meget senere, de mere ondskabsfulde former for datakriminalitet, der angriber pc'er for økonomisk vinding, dukkede op. Men malwaren på Android har fra starten af været udtryk for kynisk udnyttelse såsom at få kompromitterede smartphones til at afsende spam-agtige sms'er på offerets regning.

Indtil videre bruges Android-malware dog ikke i udbredt grad til målrettede angreb for at stjæle følsomme eller fortrolige oplysninger. Denne form for angreb er hovedsagligt rettet mod pc'er, påpeger Genes. "Det kan dog ændre sig," advarer han.

Oplysningerne i rapporten fra Trend Micro er baseret på trusselsdata indsamlet blandt andet fra sikkerhedsleverandørens cloud-baserede teknologi og aktivitet i firmaets kundenetværk.

Meget malware kommer i dag fra websteder, og Trend Micro oplyser, at firmaets analyser viser, at fordelt på geografi er USA den største kilde til skadelige webadresser med 23 procent.

Oprindelseslandet for 56 procent af alle skadelige URL'er klassificeres dog som ukendt. Angriberne er nemlig blevet bedre til at skjule deres spor, forklarer Genes.

Pas på disse ord

Trend Micro holdt i 2012 også øje med hvilke nøgleord, der blev brugt i social engineering-angreb. I starten af 2012 var udtryk som "law enforcement", "tax season", "London 2012 Olympics" og "Tibet" de mest anvendte til at narre folk til at downloade malware eller åbne skadelige filer vedhæftet e-mail.

I andet halvår var det nøgleord som "iPhone 5", "World of Warcraft", "Christmas" og "Thanksgiving", der lokkede folk i fælden.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere