Artikel top billede

Nordens tre top-CIO'er: Her er vores planer for 2013

Årets CIO i Danmark, Sverige og Norge fortæller hvad, der står øverst på deres agenda i 2013, og hvad de forventer af deres leverandører.

Læs også:
Her er årets vækstmuligheder for den dygtige it-chef

Kåring: Her er Danmarks bedste it-chef

Årets CIO i kongeriget og vores to nordiske nabolande har masser af planer for det kommende år. 

Her fortæller de hvad, der står øverst på deres arbejdsliste.

I Sverige er det den 45-årige Charlotte Svensson, der er it-chef for nyhedsmediet Dagens Nyheder, som bærer titlen som årets CIO.

"Listen over topprioriteter i 2013 ser således ud: Digital udvikling til den mobile platform, hvor vi satser på responser webdesign, big data i forbindelse med CRM og analyse, og så er det effektvisering," fortæller Charlotte Svensson på en Skype-linje fra Sverige. 

"Der er et skifte på vej i den måde, som folk læser vores nyheder på. I dag foregår det via mobile enheder," begrunder hun. 

"Det skifte betyder, at vi vil prioritere leverandører, som er vidende, og har et solidt kendskab til industrien i det kommende år.

Ud med bureaukratiet

Firmaet Yara er en verdensomspændende organisation, der udvikler produkter til landbruget, eksempelvis gødning.

It-chefen i den norske afdeling af firmaet hedder Bassim Haj, og han kan også glæde sig over udnævnelsen til årets CIO i 2012.

I hans it-afdeling handler det primært om at få samlet it-infrastrukturen.

"Vi har overtaget en række firmaer, hvilket betyder, at vi skal sammenlægge it-systemerne, så en topprioritet er organisationens integration," siger Bassim Haj.

"Desuden er vi i fuldt sving med et road-map i forbindelse med en opgradering af vores ERP-system, der skal give bedre processtyring og analysemuligheder."

Den norske CIO ser specielt store muligheder indenfor big data.

"Big data er smukt, og vi vil anvende tankegangen i vores nye ERP-system."

Bassim Haj har en meget praktisk tilgang til it, hvilket kommer til udtryk i hans vurdering af arbejdsbetingelserne i de norske it-afdelinger.

"Leverandørerne skal tage sig sammen. Både brugere og kunder er i dag smarte, og derfor skal der være større fokus på innovation. Udviklingen skal også ske med en udbredelse af samarbejdet mellem forskellige firmaers it-afdelinger, og så skal der skæres ned på bureaukrati og lovstof, der virkelig er show stoppere. 

"Der er en politisk tendens til, at den venstre hånd ikke ved, hvad den højre hånd laver," siger Bassim Haj.

En rigtig it-partner

Saxo Banks it-direktør, Mikael Munck, vandt som bekendt den danske udgave af årets CIO.

Han har en meget forretningsorienteret tilgang til it. I hans verden findes kun forretningsprojekter, der er understøttet af it.

"Hos os kommer det i 2013 til at handle om effektivisering fra udviklingen til produktion af software og om innovation. Vi befinder os i et marked, der ændrer sig hurtigt, og vi blev eksempelvis fanget lidt på hælene da mobilty-udviklingen for alvor satte i gang for et par år siden. Det gør vi ikke igen," siger chefen for Saxo Bank, som er halvt bank, halvt it-selskab.

Mikael Munck vælger sine leverandører ud fra et helt fast princip.

"Fleksibilitet er et krav til vores leverandører. Vi er meget agile og skifter ofte prioritet, hvilket naturligvis skal understøttes," siger han og fortsætter:

"Samtidig skal der være et reelt partnerskab mellem en leverandør og os. Vi ser det som en fuld integration, der ikke kun handler om forretningssiden."

Læs også:
Her er årets vækstmuligheder for den dygtige it-chef

Kåring: Her er Danmarks bedste it-chef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere