Artikel top billede

Foto: Peder Wahlberg. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle har stor-opdateret Java i weekenden

Oracle har i weekenden haft det helt store lappegrej fremme til at lukke flere huller i Java.

I lørdags udsendte it-selskabet Oracle endnu en Java-opdatering, efter både selskabet og Oracle har været under hård beskydning i den seneste måneds tid.

Lørdagens opdatering var ellers planlagt til første at blive udsendt den 19. februar, men Oracle skriver på sin hjemmeside, at selskabet har besluttet at fremskynde sine sikkerhedsopdateringer.

At lappeprocessen er blevet fremrykket skyldes, at der er blevet fundet flere aktive udnyttelser af en af svaghederne i Javas Runtime Environment ude på nettet.

"På grund af truslen fra et succesrigt angreb, anbefaler Oracle kraftigt, at kunder anvender computer- rettelserne så hurtigt som muligt. Denne kritiske sikkerhedsopdatering indeholder 50 nye sikkerheds reparationer til forskellige Java-produkter," skriver Oracle på sin hjemmeside.

Mac kører Java igen

Den seneste sikkerhedsopdatering kommer efter, at Java var under heftig beskydning fra årets start.

Efter den første runde med sikkerhedsopdateringer lød der igen advarsler om, at Java endnu ikke var sikkert at bruge, men det skulle Oracle nu have fikset med sin fremskyndede opdatering.

I samme hug skulle Oracle også have opdatereret Java, så det igen virker på Mac-computere, hvilket ellers var et problem med en Apple-blokade i sidste uge.

Her lukker Oracle Java-huller

Helt overordnet lukker Oracle sårbarheder i Java 7, update 11 og tidligere versioner.

Det samme sker i Java 6, update 38 og Java 5.0, update 38 og tidligere versioner.

Også Java 1.4.2_40 og tidligere versioner er berørte af opdateringen, ligesom det også er tilfældet i JavaFX 2.2.4 og tidligere versioner til levering af sofistikerede web-applikationer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere