Artikel top billede

Dell tømmer penge-lagre: Trækker milliarder hjem fra udlandet

Dell trækker milliarder af kroner hjem fra udenlandske datter-selskaber for at finansiere afnotering af selskabet. Dell i Danmark vil ikke fortælle, om divisionen skal sende penge til USA.

Dell planlægger at tømme penge-lagrene i selskabets afdelinger uden for USA for at finansiere afnoteringen af det i dag børsnoterede selskab, som du kan læse mere om her.

Ifølge Financial Times planlægger Dell at trække godt 40 milliarder kroner hjem fra selskabets udenlandske divisioner.

Dell har i mange år ligesom mange af de øvrige store amerikanske selskaber haft parkeret meget store beløb i de udenlandske datterselskaber for på denne måde at undgå at beskattet, når pengene tilbageføres til hovedselskabet.

Ifølge en opgørelse til det amerikanske finanstilsyn rådede Dell ved indgangen til november sidste år over næsten 61 milliarder kroner i kontanter.

"Stort set hele beløbet befinder sig uden for USA," hedder det i opgørelsen.

Dansk direktør har mundkurv på

Herhjemme afviser direktør for Dell i Danmark, Nicolai Moresco, blankt at fortælle noget om, hvorvidt beslutningen betyder, at den danske forretning skal sende penge til USA.

"Vi er i en periode, hvor vi overhovedet ikke vil udtale os om opkøbet," siger han.

Han peger på, at handlen ikke er lukket.

"Vi kører 45 dage nu, hvor al kommunikation og dialog foregår centralt. Derfor har vi ingen kommentater lokalt fra de enkelte lande." siger han.

Noteret i 25 år

Med den planlagte afnotering af Dell fra børsen - hvor selskabet har været noteret i 25 år - vil stifter Michael Dell samt kapitalfonden Silverlake Partners overtage selskabet.

Du kan læse mere om handlen og den pris, som Michael Dell og konglomeratet, der også tæller Microsoft, vil betale for det store selskab her.

En gruppe af vrede Dell-aktionærer har allerede sagsøgt Michael Dell og selskabets bestyrelse for ikke at have sørget for, at de nuværende aktionærer har fået mest muligt ud af deres aktier.

Læs også:
Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv.

Dell købt for 134 milliarder kroner.

Så mange milliarder vil det koste at købe Dell.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Unik System Design A/S

Experienced agile QA Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere