Artikel top billede

Slut med at drille nørderne - udviklere er fremtidens rockstjerner og håndværkere

Zuckerberg og Gates er galionsfigurer i ny kampagne for at bringe kode ind i folkeskolen.

Mange skoleelever drømmer stadig om at blive astronauter, skuespillere og filmstjerner. Men fremtiden har behov for softwareudviklere.

Det er tanken bag en ny non-profit organisation ved navn Code.org, der vil forsøge at udbrede og ikke mindst afmystificere kode og faget datalogi blandt børn og unge.

Code.org vil gøre softwareudvikling og programmering tilgængelig for alle. Ikke kun dem, der har lyst og selv opsøger det. I en ny video fra organisationen siger en talsmand, at det snart bør opfattes som en borgerret at kunne læse og forstå kode.

I videoen optræder også koryfæer som Bill Gates og Mark Zuckerberg, der promoverer programmering som håndværk. Se den nederst.

Undervis i programmering - uden computere

En stribe andre it-personligheder forsøger også at være med til at sprede budskabet om nødvendigheden for computerfærdigheder.

"For 100 år siden blev folk stillet over for et valg, at de enten kunne vælge at lære at læse, eller fortsætte som ufaglærte arbejdere i en moderne verden, der bare rasede afsted. I det kommende årti bliver verden mere og mere digitaliseret, og så bliver det lige så vigtigt at kunne agere i den verden. Det vil også opdele folk mellem dem, der vil have succesfulde fremtidsudsigter, og dem der bliver godt og grundigt efterladt," mener Yishan Wong, direktør hos Reddit.

Kode-kyndige er simpelthen fremtidens håndværkere - og dem kommer vi til at mangle.

"Vores vision er, at alle børn i alle skoler får muligheden for at lære at kode. Vi mener, at programmering og softwareudvikling bør være på pensummet ved siden af andre videnskabelige fag. For eksempel biologi, fysik, kemi og matematik," lyder organisationens mission.

Man kan allerede hente inspiration og værktøjer på Code.org. Børn kan finde simple kode-undervisninger. Og undervisere kan finde eksempler på, hvordan de kan bringe programmering ind i flere fag. Også uden en computer.

Code.org opfordrer undervisere til at vise videoen til børn og unge. Så del den gerne med din omgangskreds.

LÆS OGSÅ:

Derfor skal du ikke lære at kode




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere