Artikel top billede

Sådan sætter Targit det bedste salgsteam

Nordjyske Targit har i sin amerikanske offensiv valgt en brutal måde at ansætte de bedste sælgere på. "Sådan er virkeligheden herovre," siger direktøren.

Læs også: Dansk it-veteran rykker til USA med vild vækstplan.

Nordjyske Targit har valgt USA som basen for fokuseringen og internationaliseringen af forretningen, som du kan læse mere om her.

Selskabet har salgskontor i Tampa, Florida, og administrerende direktør Morten Sandlykke og hans hustru Gitte Sandlykke har deres daglige gang på Cambridge Innovation Center, nabo til teknologi-universitetet MIT, uden de har nogen foreløbige planer om at booke returbillet.

Morten Sandlykke er i sin rekrutteringsfase helt klar på at være lidt udansk, når det bedste salgshold skal sammensættes.

"Har vi brug for 10 sælgere, så vil vi ansætte 30. Efter tre måneder vil vi gå videre med de 10 bedste, og så må resten kigge efter et nyt job. Det lyder kynisk, men sådan er virkeligheden herovre," forklarer han

Cambridge-innovationscentret nordvest i Boston er beboet af omkring 500 innovationsvirksomheder, som har godt 10 milliarder venture-kroner fordelt mellem sig.

Det miljø har bekræftet Targit-direktøren i selskabets strategi om at fokusere benhårdt på kompetencerne frem for at fare rundt i alle mulige udbuds-afkroge.

"Det lyder simpelt, men vi skal lære at sige nej til nogle enkelte tilbud, selv når de kommer fra store, internationale virksomheder. Vejen er ofte lang for reelt at få de ordrer, og vi skal lære at segmentere i markedet og være skarpere på vores standardprodukter, så Targit ikke bliver en blandet landhandel," siger Morten Sandlykke.

Jægere og snigskytter

Og så skal der sælges nogle business intelligence-produkter, så kundebasen på 4.700 med godt 300.000 slutbrugere kan udvides.

"Lige nu skal vi have hunters og snipers på plads. Vi kigger efter salg- og marketingfolk, for vi har nogle gode produkter, som vi skal være bedre til at sælge," siger Morten Sandlykke og fortsætter:

"Business intelligence-værktøjer er ikke længere for de udvalgte ledere, men for mange forskellige typer medarbejdere. Nu skal vi ramme alle, fordi halvdelen af al software i dag bliver købt af medarbejdere, der ikke er it-folk."

Sådan skal apps se ud i dag

Står over for genfødsel

Udover sit fokus på kernekompetencer, globale markeder og salget i marken arbejder Targit også på at blive mere tiltrækkende på overfladen.

"Jeg vælger selv apps ud fra anmeldelser og designet på ikonet. I dag skal software se lækkert ud og virke intuitivt, for folk har ikke tid til at sætte sig dybt ind i tingene. Vi arbejder derfor hos Targit også hele tiden på at blive mere lækker," fortæller Morten Sandlykke.

Business Intelligence-virksomheden skal selv i de næste måneder igennem den helt store kosmetiske tur med nye software-brugergrænseflader, nyt logo og en redesignet hjemmeside.

"Det bliver som en genfødsel," siger Morten Sandlykke.

Han glæder sig over, at livsværket er på vej ind i en ny fase med international vækst og vingesus, hvor det økonomiske sikkerhedsnet er spændt ud med omkring 4.000 software-forsikringer, der bliver fornyet hvert år.

"Vi mangler ikke cash, men vi har brug for mere vækst. Tidligere har vi drømt om denne ene store ordre, der kunne fordoble vores omsætning. De tider er forbi."

Læs også: Dansk it-veteran rykker til USA med vild vækstplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere