Artikel top billede

Ny køber melder sig: Vil købe Dell Computers

Ny køber melder sig på banen som interesseret i Dell Computers. Budkrig med stifter Michael Dell kan være på vej.

Kapitalfonden Blackstone Group forbereder et opkøbsbud på Dell Computers.

Kapitalfonden vil dermed udfordre selskabets stifter Michael Dell, der sammen med kapitalfonden Silver Lake Partnes har kørt sig i stilling til at købe selskabet. Det kan du læse mere om her.

Ifølge New York Times afleverede Blackstone Group fredag en hensigtserklæring til Dell Computers.

Erklæringen skal danne grundlag for eventuelt kommende forhandlinger mellem Blackstone og Dell om et opkøb af selskabet.

Angiveligt byder Blackstone Group mellem 13,65 dollar og 15 dollar per Dell-aktie.

Matcher eller overbyder

Det betyder, at buddet enten matcher eller overgår buddet fra Silver Lake og Michael Dell, som har budt 13,65 dollar per aktie.

I brevet, som Blackstone har sendt til Dell, beskriver kapitalfonden angiveligt en plan om, at Dells finansielle division skal udskilles og sælges.

Tilbuddet kommer i kølvandet på rygter om, at også Lenovo og HP overvejer at melde sig ind i budkrigen. Det kan du læse mere om her.

Det ventes, at Michael Dell og Silverlake Partners nu forbereder endnu et bud på selskabet.

Flere af det børsnoterede selskabs storaktionærer mener, at Michael Dell og Silver Lake Partners bud på selskabet er for lavt.

Det vil i alt prisfastsætte selskabet til 24,4 milliarder dollar - omkring 140 milliarder kroner. Du kan læse om storaktionærers tvivl her.

Michael Dell ejer 15,7 procent af Dell Computers, og derfor kan selskabet ikke blive solgt uden hans accept.

Læs også:

HP og Lenovo overvejer at købe Dell

Storaktionærer: Blankt nej til salg af Dell

Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv.

Dell købt for 134 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere