Artikel top billede

(Foto: Google)

Sådan superoptimerer du virksomhedens applikationer

Det er en god idé med en grundig forårsrengøring i virksomhedens applikations-portefølje. Her er et bud på, hvordan du kan gribe arbejdet an.

Læs også:

Derfor skal du muge grundigt ud i dine applikationer

Har du styr på dine licenser? Få overblikket her

Hved du, hvor mange applikationer, der kører i den organisation, du er en del af?

Ved du, hvor mange af applikationerne, der er forældede i forhold til forretningsstrategien, eller hvor mange der med fordel kan kobles sammen med andre applikationer?

Og har du nogen idé om, hvor stor en del af applikationerne, der bare er levn fra fortiden i it-miljøet, men slet ikke bruges længere - heller ikke selvom du måske fortsat betaler licensen?

Rigtig mange organisationer kan med fordel gå applikations-porteføljen efter i sømmene, så overflødige og forældede applikationer kan fjernes eller moderniseres.

Desværre er det langt fra alle it-afdelinger, der slipper lige godt fra den øvelse, skriver Forrester-analytiker Alan Mac Neela i et blogindlæg.

"Jeg tror, at den vigtigste forskel mellem en succesfuld og mindre succesfuld rationalisering er den rækkefølge, organisationen griber det an på."

Konkret mener Alan Mac Neela, at man for at få det optimale ud af applikations-rationaliseringen skal følge en køreplan, som ser nogenlunde således ud:

- Find ud af hvilke drivere, der er for forandringer i forretningen.

- Definer karakteristika for applikations-porteføljen, der vil kunne realisere disse forandringer i forretningen.

- Lav et program inddelt i faser, som vil føre til til de nødvendige ændringer i porteføljen.

- Vedtag en række projekter, der realiserer de funktionsmæssige, tekniske og procesmæssige forandringer.

Derfor er det lettere sagt end gjort?

"Men der er naturligvis mere i det end det. Mange organisationer er ikke klar til de ændringer, der følger med applikations-rationalisering og fejler i forhold til at tage nye processer eller måder at arbejde på til sig," skriver Alan Mac Neela.

Han mener, at for mange fokuserer for meget på at reducere antallet af applikationer i stedet for i højere grad at se på, hvilket forretnings-resultat, man kan opnå med en rationaliserings-proces.

"Jeg tror, at evnen til systematisk at rationalisere og simplificere applikations-porteføljer vil blive en nøgle i forhold til at differentiere sig konkurrencemæssigt. Rationalisering vil give et klart indblik i koblingen mellem ændringer i teknologi-porteføljen og forretnings-mål," skriver Forrester-rådgiveren.

Læs også:

Derfor skal du muge grundigt ud i dine applikationer

Har du styr på dine licenser? Få overblikket her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere