Artikel top billede

Landsretten skærper dom over Fona-chef

Tidligere indkøbschef fik lagt et halvt års fængsel oven i sin straf.

Den tidligere indkøbschef i Fona Jesper Nørmark er ved Østre Landsret blevet idømt tre års fængsel for bedrageri mod sin tidligere arbejdsgiver. Det oplyser anklager i sagen Malene Rysgaard til Channelworld.

Jesper Nørmark havde oprindeligt anket en dom fra Københavns Byret, hvor han i august i fjor blev idømt to og et halvt års fængsel. Men landsretten valgte at følge anklagemyndighedens krav om at skærpe dommen med yderligere et halvt års fængsel til den tidligere indkøbschef.

Ifølge Malene Rysgaard er landsretten i sin begrundelse på linie med byretten, ligesom Jesper Nørmark blev kendt skyldig i alle punkter i anklageskriftet.

Sagen går tilbage til 2010, da Jesper Nørmark i september blev fyret fra sit job i Fonas moderselskab F Group. Her stod han for indkøb af blandt andet it-varer til butikskæden. Samtidig drev Nørmark merchandise-selskabet Just Add, som blandt andet stod for indretning af Fonas butikker.

Den dobbeltrolle misbrugte den dømte til at udskrive falske fakturaer til Fonas distributører og leverandører. På den måde svindlede han sig til næsten syv millioner kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til dommen fra Jesper Nørmark.

Fra F Group lyder meldingen, at man tager man landsrettens dom til efterretning, men at man derudover ikke har nogen kommentarer til sagen. Den samme gælder den sag om millionerstatning, som F Group har anlagt mod Jesper Nørmark.

Læs mere:

Krav om skærpet straf for Fona-svindel
Fona-sag: Boston-direktør havde penge i svindlers firma

Fona jagter millioner i svindelsag
Fyret Fona-chef kan også miste sin helikopter
Fona tager pant i fyret chefs Gentofte-villa
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.