Artikel top billede

Apple vil låne 100 mia af investorer i gigantisk obligationsudsalg

Apple udbyder obligationer for næsten 100 milliarder kroner, som er penge, som selskabet har brug for. Se her, hvad de skal bruges til.

Apple vil gerne udbetale betydelige summer til sine ejere, og for at rejse nok kapital til de store udbetalinger, har selskabet besluttet at udbyde obligationer for gigantiske 97 milliarder kroner og går dermed massivt ind i låne-markedet.

Låne-manøvren er den største obligationshandel uden for den finansielle verden, skriver Wall Street Journal.

Salget af obligationer kommer efter, at Apples bestyrelse i sidste uge besluttede, at Apple inden udgangen af 2015 skal have udbetalt 100 milliarder dollar - gigantiske 570 milliarder kroner - til selskabets aktionærer.

En stor del af Apples kapital-reserver - mere end 140 milliarder dollar - befinder sig uden for USA. Salg af obligationer tjener som en omkostningsmæssig fornuftig måde at få kapital hjem på.

Med manøvren udnytter Apple nemlig markedet, hvor obligationer for tiden er meget billige, til at rejse kapital, så det ikke er nødvendigt at overføre kapital fra udlandet, hvilket kan udløse skatteregning og lignende.

Meget stor interesse

"Der har været ekstrem stor interesse for denne handel. Det har været med til at holde omkostningerne i bund for Apple," siger Bradley Gastwirth fra investerings-rådgivningsfirmaet ABR Investment Strategy til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge ham bevæger investorerne sig for tiden over mod køb af obligationer, hvor udbetalingerne er bedre og mere konsistente.

Apples udbud af obligationer - der alene retter sig mod institutionelle investorer - indeholder sikkerhed for, at Apple over en periode vil betale investorerne tilbage.

Apple har i den seneste tid været under øget pres for at betale ud af sine enorme kapital-reserver til investorerne.

Presset er taget til i de seneste måneder, hvor Apples aktie-kurs er dykket. Alene siden nytår er aktiekursen således faldet med 17 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere