Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

YouSee-nedbrud på tredje døgn: Kunder kræver erstatning

Vrede Yousee-kunder kræver kompensation for et tv-nedbrud, der har varet siden natten til onsdag. Yousee gumler på kravet.

Siden meget tidligt onsdag morgen har der været store problemer hos TDC's tv-udbyder Yousee.

Efter de første fejl blev fundet og rettet, er der siden opstået nye drillerier på Yousee-tekniken, som i skrivende stund stadig giver bøvl med at få billede og lyd på enkelte af Yousee-kanalerne, som i alt har 1,2 millioner danske husstande som kunder.

Undervejs i forløbet har der været flere sorte kanaler, kanaler med lydproblemer eller pixeleringer og flimmer. Ligeledes er flere HD-kanaler er også sendt i SD (standard definition) i den fejlramte periode.

Det betyder, at nedbruddet har varet i mere end 48 timer, som er den grænse, der ifølge Yousee kan udløse kompensation til kunderne.

Mistænker Yousee for smuthuller

Yousees Facebook-side er det da også en kendsgerning, som ikke bliver overset.

"Nu er der gået 48 timer med manglende kanaler og pixelering, så er der kompensation fra YouSee i henhold til deres egne kriterier. Nu vil de sikkert dække sig ind under. at de sender kanalernerne i SD (standard definition, red.)," skriver en af kunderne blandt andet.

Undervejs i det lange nedbrud har flere andre utilfredse kunder også forlangt penge tilbage eller sågar kompensation i form af gratis VM-boksekamp mellem Mikkel Kessler og Carl Froch.

Yousee beslutter det i dag

Computerworld har spurgt TDC, om de mange nedbrudsramte kunder så også får udbetalt kompensation for den lange nedetid.

"I dag kommer der en beslutning om, hvorvidt der bliver tale om kompensation, og eventuelt hvad den skal dække," fortæller TDC-presserådgiver Rasmus Avnskjold.

Han forklarer, at nedbruddet er lidt komplekst i forhold til kompensation, da der ikke er tale om et totalt nedbrud, men det over to døgn lange knas i stedet handler om udfald på enkelte kanaler.

TDC har lovet at informere Computerworld, så snart, der er nyt om, hvorvidt kunderne får kompensation eller ej for den lange periode med flimrende sendeforhold, der startede natten til onsdag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere