Artikel top billede

Dansk it-chef: Sådan bliver vi mere drift-effektive

Det markante fokus på at mindske omkostninger til it-drift er slet ikke ved at klinge af. Tværtimod handler det for CIO Per Kjersgaard Rasmussen om hele tiden at finde nye veje til effektiviseringer.

For en koncern som ATP, der administrerer pension for flere end 4,7 millioner danskere, er effektiviseringer og besparelser på it-driften et fokus, der er kommet for at blive.

Det fortæller Per Kjersgaard Rasmussen, der er nomineret til titlen som Årets CIO 2013.

"Jeg ved ikke, hvornår det stopper, men det stopper ikke de næste år," siger han om det fokus, de fleste CIO'er har på at kunne få mere værdi for færre penge.

Den øvelse har ATP allerede været i gang med i en del år, og målstregen kan endnu ikke skimtes i horisonten.

"Det er klart, at man på et tidpunkt når en eller anden grænse. Det, vi er begyndt på i ATP, er, at vi lægger flere års prognoser, så allerede nu ved jeg, hvor meget det (budgettet, red) skal falde i 2014 og 2015, og det betyder så også, at jeg allerede i dag kan begynde at forbedrede mig på det, så det ikke kommer som et chok."

Netop langtidsplanlægningen er med til at sikre, at besparelserne kan finde sted, uden at det skader driften.

"Min styringsmodel er også blevet nemmere for mig, når jeg kan kigge længere frem."

Samtidig betyder det, at Per Kjersgaard Rasmussen undgår at gå for langt med besparelserne, så det ender med at have en negativ effekt på forretningen.

"Vi kigger ikke kun længere frem på driften, men også i vores samlede aktivitetsniveau, for der har vi et samarbejdsforum med forretningen, hvor vi ser på, hvad der kommer af nye opgaver; hvad der er i pipelinen."

"Vi prøver at sætte sandsynligheder på, hvad det betyder for det samlede aktivitetsniveau, sådan at vi ikke enten sidder med for få folk, så vi ikke kan lave det eller skal have alt for mange eksterne ind, eller vi sidder med folk på bænken."

"Jo længere du kan se frem, jo bedre og mere effektiv styring får du af din produktionslinje."

En ny type it-leverandører

Per Kjersgaard Rasmussen tilføjer, at det ikke kun er internt i de danske it-organisationer, at det markante fokus på effektiviseringer er til stede. Også blandt leverandørerne sker der et ryk i disse år.

"Jeg tror, at de leverandører, der i dag tilbyder ren infrastruktur, stille og roligt vil bevæge sig op og tilbyde noget af det, vi selv laver i dag."

"Vi outsourcede for eksempel vores produktionsplanlægning og vores batch-afvikling for et års tid siden. Det er noget, jeg aldrig ville have gjort for fem år siden."

"Leverandørerne skal også vokse deres omsætning, og det kan de kun, hvis der er en god businesscase for kunden - så de begynder at arbejde med stordriftsfordele og standardisering højere oppe i værdikæden."

Læs også:

CIO i ATP: Sådan optimerer vi både drift og udvikling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere