Artikel top billede

Flere it-giganter melder sig klar til at overtage driftsopgaver fra Statens IT. Arkivfoto.

It-giganter på spring: Vi kan klare statens it-drift

I forbindelse med hele diskusionen af en mulig udlicitering af opgaverne hos Statens IT, slår flere it-giganter fast, at de sagtens kan stå for statens it-drift.

Flere it-giganter melder sig klar til at overtage dele af de opgaver, som Statens It i dag varetager.

Imidlertid vil de ikke blande sig i selve beslutningen om, hvorvidt visse opgaver skal outsources.

Vicedirektør Jan Kold for Healthcare og Public hos NNIT A/S forklarer, at politikere og forinden it-fagfolk i statslig regi må overveje præcis, hvad man vil.

"For inden man eventuelt outsourcer opgaver, så skal man gøre sig klar hvad det egentlig er man vil. Skal det være billigere? Skal det gøres bedre? Og på hvilke områder?," siger han.

Eksempelvis vil investeringer på hardware-området have et omfang, så kontrakter i givet fald skulle være på op imod fem år, vurderer Jan Kold umiddelbart.

Tilsvarende lægger han vægt på, at man samtidig tager stilling til, at organisationen, der eventuelt skal outsource, gøres klar til at være en professionel samarbejdsparter. 

NNIT med i feltet

Skulle man finde frem til, at flere af opgaver skal klares af markedet, så er Jan Kold sikker på, at flere aktører vil stå klar.

"Og i det felt vil man da helt sikkert også finde NNIT," siger han.

Også hos KMD melder direktør Karen Nielsen sig klar.

"Vi ønsker ikke at blande os i, hvordan Staten ønsker at indrette sin it-drift, men det er klart, at vi anser det private erhvervsliv som en helt naturlig samarbejdspartner på sådanne områder," forklarer hun.

Hun peger på, at der i dag eksisterer "et aldeles velfungerende marked for it-outsourcing", hvor både offentlige såvel som private kunder lægger deres it-drift til gavn for deres forretning.

Outsourcing efter konsolidering

"Vi er en god portion virksomheder, som er eksperter i at strømline og drive den slags opgaver i stor skala. Det er vores indtryk, Staten meget vel kan tænkes at outsource driften, efter at de har konsolideret," vurderer KMD-direktøren.

Endelig nikker også IBM ja til spørgsmålet, om selskabet vil kunne klare dele af opgaverne, der i dag ligger hos Statens It.

"I IBM Danmark driver vi allerede i dag en stor del af den it, der er med til at få hjulene i det danske samfund til at dreje rundt."

"Vi har indgående erfaring med drive og vedligeholde multifunktionelle it-miljøer, og vi vil også kunne håndtere de opgaver, som Statens It udfører i dag," forklarer Henrik Bodskov, der er direktør for IBM outsourcing.

Læs også:

Venstre: Måske skal vi udlicitere Statens It

Kritik: Derfor bør Statens It få nye ejere

Huskeliste: Sådan outsourcer Statens It sin it-drift




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere