Artikel top billede

Sådan bliver smartphonen en komplet arbejdscomputer

Smartphones og tablet-pc'er ved at overhale pc'en, når det kommer til at skulle klare arbejdsopgaverne. Det kræver dog en række tiltag fra it-afdelingens side, hvis mulighederne for alvor skal udnyttes.

"Til trods for deres minusser står de nu til at blive den universelle enhed, som folk vil vælge at arbejde med." 

Sådan skriver Forrester-analytiker Henning Dransfeld i et blogindlæg om mobile enheder som smartphones og tablet, der vinder frem i virksomhederne på bekostning af traditionelle pc'er.

Forrester-analytikeren forklarer, at en ud af tre virksomhedsledere vurderer, at mere end 75 procent af deres medarbejdere i dag jævnligt anvender en smartphone til arbejde, mens kun 18 procent vurderer, at det det samme gælder for brugen af bærbare computere.

Samtidig er det helt tydeligt, at der sælges stadig færre pc'er.

Her i Vesteuropa faldt salget med mere end 20 procent fra første kvartal 2012 til første kvartal i år.

Her er de store udfordringer

Men selvom vi køber flere smartphones og tablets, og selvom de i stigende grad anvendes til arbejde, er der stadig en række grundlæggende udfordringer, man skal forholde sig til som it-chef og it-afdeling.

Forrester mener, at den største udfordring er:

"At administrere og styre mobile enheder inden for compliance-guidelines og gøre det muligt for medarbejderne at anvende disse enheder til ethvert system, der er behov for," skriver Henning Dransfeld.

Samtidig peger Forrester på, hvordan man typisk gør medarbejderens it-løsninger fuldt ud mobile.

Dels anvender en del desktop virtualisering for at kunne levere klassiske kontorapplikationer via en browser, dels er det oplagt at understøtte de vigtigste workflows via apps.

"Nøglen til succes er god brugervenlighed, fuld integration til virksomhedens backend-systemer og den rette tilgang til beskyttelse af data i et online og offline-scenarie, skriver Hennings Dransfeld.

Computerworld har bragt en række artikler, der kan inspirere til anvendelsen af mobile løsninger i virksomheden. Her er nogle udvalgte:

Rigspolitiets CIO: Sådan får vi de mobile løsninger

Mobile løsninger: Disse ting skal du holde øje med i 2013

Mobile device management: Derfor er det så smart

It-chefernes VDI-iver klinger af: Har kig på noget andet

Dine smarte apps risikerer at bryde persondataloven

Magtskifte på CRM-markedet: Her er de hotteste løsninger

Undgå it-kaos: Få styr på de ansattes private gadgets




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere