Artikel top billede

Rasende politikere: CSC fortalte os intet om hackerangreb

Folketingets politikere har ikke hørt om hackingskandalen hos CSC før i dag. Nu blander regeringen sig med de helt store ord i hackingsagen, som har ramt politiets registre hos CSC.

Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen har oven på hackerangrebet mod politiets registre været på Twitter og rase over, at ingen har oplyst politikerne om situationen. 

Det sker, efter at folketingspolitikeren har været i DR2 og tale om miseren. 

"I @dr2 kl 12 om hackersagen, som er dybt alvorlig - i forhold til at det kunne ske, men også, at vi ikke har fået nogen besked før nu," lyder det på Twitter fra den rutinerede it-ordfører. 

I følge Computerworlds oplysninger blev politikerne på Christiansborg orienteret om hackersagen, efter politiet har efterforsket den siden januar. 

"Alt sættes ind på opklaring"

I kølvandet på sagen har justitsminister Morten Bødskov (S) været ude med en pressemeddelelse, hvor han slår fast, at politiet vil gøre alt for at opklare sagen.
"Jeg kan godt forstå, hvis folk bliver bekymrede over at høre om en sikkerhedsbrist i politiets registre. Og jeg kan også godt forstå dem, der ønsker svar på, om sikkerhedsbristen har betydning for dem personligt," forklarer justitsministeren situationen i pressemeddelelsen.

"Jeg vil derfor forsikre befolkningen om, at alle nødvendige ressourcer er sat ind for hurtigt at håndtere og skabe klarhed om sagen," slår Morten Bødskov fast i pressemeddelelsen.

Han siger samtidig til nyhedsbureauet Ritzau, at det på grund af efterforskningen er for tidligt at komme med detaljer i sagen, som kort handler om, at der er blevet konstateret indbrud hos politiets registre hos CSC.

I den forbindelse har hackerne også haft adgang til andre registre hos CSC, der blandt andet tæller Skat og CPR.

Vestager kræver undersøgelse

Også økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er på banen med en udmelding oven på den store hackersag i Danmark, der har tråde til en stor og aktuel retssag i Sverige om hackerindbrud hos Logica (nu CGI) og Nordea.

"Jeg ser med meget stor alvor på denne sag, og derfor bad jeg, da jeg blev orienteret, om en grundig undersøgelse af sikkerheden i vores eget CPR-system," lyder det fra Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

"Jeg har også bedt om en redegørelse fra CSC for, hvorfor jeg først er blevet orienteret så sent i forløbet," lyder det videre i pressemeddelelsen fra økonomi- og indenrigsministeren.

I skrivende stund er blandt andre Københavns Politi, Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) i fuld sving med at skabe klarhed over sagen og ikke mindst dens omfang på dansk grund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere