Artikel top billede

Efter første test: Intels nye superchip bliver gloende varm

Intel nye Haswell-chip bliver gloende hed, så snart den bliver udsat for belastning, lyder det fra bekymrede pc-producenter.

Allerede inden produktionen for alvor er kommet i gang, bliver Intels nye Haswell-chip mødt med bekymrede miner.

De første test, online-diskussioner og meldinger de første OEM-leverandører tyder nemlig på, at Haswell-chippene ser ud til at generere mere varme ved en given spænding end forgænger-familien, Ivy Bridge.

Det kan give problemer for producenterne af de systemer, som Haswell-chippene skal anvendes i.

Ifølge britiske PCPro melder fire britiske pc-producenter enstemmigt, at produktions-udgaven af Haswell-chippen ikke har været i stand til at nå de lovede performance-niveauer i de første test, som typisk udføres, inden chippen bliver inddraget i regulær produktion.

Bliver meget varm

Det har tvunget de pågældende pc-producenter til at skrue ned for de forventede clock-hastigheder i de pc'er, som ellers er færdig-designede.

En af de britiske pc-producenter siger til PCPro, at det har været 'umuligt at overclocke 40 til 50 retail-chip til mere end 4,2GHz på grund af den høje spænding og de meget høje og farlige temperaturer."

Pc-firmaet peger på, at Haswell-chippene selv ved almindelige hastigheder bliver varmere end Ivy Bridge.

Dramatisk stigning

Samme melding kommer der fra hardware-sites, der har testet chippen.

Xbit Labs har testet top-udgaven Core i7-4770K og melder, at "selv en lille spændings-forøgelse resulterer i en dramatisk stigning i temperaturen i kernerne."

Ifølge Xbit Labs betyder det, at Haswell-chippen er energi-effektiv alene ved lave clock-hastigheder og ved lav spænding.

Xbit Labs betegner temperaturerne ved en overclock på 4,4GHz for "alarmerende høj."

Selv uden at blive presset trækker Haswell-chippen hele 30w mere ved fuld load end forgængeren, Core i7-3770K.

Samme resultat er PCPer kommer frem til. Også her er meldingen, at Haswell energi-forbrug og køle-krav ligger i den høje ende.

"Haswell kan ikke overclocke så godt som Sandy Bridge eller Ivy Bridge og bliver markant meget varmere," hedder det fra sitet.

Læs også:

Intels nye chip-line up: Så hurtige er de

AMD: Derfor nærmer Moores Lov sig afslutningen

Intel sænker strømforbruget i ultrabooks




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere