Artikel top billede

Ny app skal forvandle Facebook til "fremtidens avis"

Facebook har en ny app på vej, der kan gøre det sociale medie til "verdens bedste sociale avis."

I al stilhed har Facebook gennem det seneste år arbejdet på en nyhedslæser ved navn Reader, som skal bringe Facebook tættere på at blive fremtidens avis.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Allerede tidligere på året løftede Facebooks stifter Mark Zuckerberg lidt af sløret for det sociale netværks ambitioner på området, da han ved præsentationen af Facebooks nye 'news feed' sagde:

"Jeg ønsker, at Facebook skal være den bedste personaliserede avis i verden."

Bliver næppe afløser for Google Reader

I sidste uge præsenterede Facebook en ny video-funktion til Instagram ved en presseevent, hvor indholdet var omgærdet med stor mystik.

Og allerede ved den lejlighed gik der rygter om, at Facebook havde inviteret pressen for at præsentere en nyhedslæser.

I så fald ville lanceringen have fundet sted, blot 10 dage før Google lukker og slukker for sin nyhedslæser Google Reader.

Men ifølge Wall Street Journal vil Facebooks kommende nyhedslæser dog have mere tilfælles med den populære app Flipboard end med Google Reader. Flipboard er en slags moderne socialt magasin, der har flere end 50 millioner brugere.

Det står ikke klart, hvornår den nye nyhedslæser-app vil blive lanceret, men ifølge Wall Street Journal har app'en været under udvikling i omkring et år. 

Avisen formoder, at en kommende nyhedslæser er en del af Facebooks plan om at få brugerne til at tilbringe stadigt mere tid på det sociale netværk, så de dermed også blive eksponeret for flere annoncer.

Facebook skal rekonstrueres

Wall Street Journal påpeger også, at nyhedslæseren kan ses som et led i et projekt, hvor Facebook forsøger at rekonstruere sin identitet.

Som bekendt var Facebook oprindeligt et netværk for universitetsstuderende, men har i dag mere end en 1 milliard brugere og har efterhånden udviklet sig til at være et stort interesse-fællesskab.

Her ønsker Facebook, at det i fremtiden skal være endnu lettere for folk at opdage nyheder og følge med i begivenheder og debatter, mens de finder sted. Et område, hvor konkurrenten Twitter i øjeblikket har relativt stor succes.

Derfor er det ifølge avisen heller ingen tilfældighed, at Facebook for nylig kunne introducere de såkaldte hashtags. En funktion der har nydt stor popularitet på netop Twitter.

Ung stjernedesigner er hovedmanden

Nyhedslæseren bliver udformet som en app, der både virker til smartphone og tablets, og der bliver i høj grad tale om en social læseoplevelse, hvor brugerne kan følge med i, hvilke artikler der er særligt populære blandt deres venner og andre Facebook-brugere.

Ifølge Wall Street Journals oplysninger er det den unge brugerfladedesigner Mike Matas, der er hovedmanden bag projektet. Mike Matas har blandt andet en fortid hos Apple og Nest, der laver digitale termostater.

Matas blev ansat i Apple som blot 19-årig, hvor han stod bag centrale dele af brugerfladedesignet i iOS. Han er blandt andet manden, der har designet det ikoniske grønne batteri-symbol i iOS.

Og mere interessant i denne sammenhæng er det, at han også har lavet app-udgaven af Al Gores bog "Our Choice". Et projekt, der er blev døbt "A Next Generation Digital Book.".

Følg @wittorff på Twitter

Læs også:

Facebook blæser til video-krig på nettet

Det kan give god mening at droppe firmaets Facebook

Fullrate gider ikke være på Facebook eller Twitter længere

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere