Artikel top billede

Linux skal blæse nyt liv i pensionsramt Windows-system

Du skal ikke kassere din gamle Windows XP-maskine. I stedet skal du lægge Linux på den. Det er budskabet fra bystyret i en storby, der nu vil dele Linux-cd'er ud til borgerne.

I bystyret i den tyske storby München er de rigtig glade for Linux.

Og det i en sådan grad, at man nu vil skubbe på udviklingen blandt borgerne i det sydtyske ved at dele installations-cd'er ud til borgere, der sidder med en udrangeret XP-maskine.

Derfor har München trykt 2.000 cd-skiver med Linux-distributionen Lubuntu, som nu gives bort.

Det skriver Computerworlds svenske søsterside, Computer Sweden.

Send XP på pension

Budskabet er, at man ikke skal smide sin computer i skraldespanden, blot fordi Windows XP er på vej på pension.

Man skal i stedet genbruge computeren med ny software.

Den skjulte dagsorden er, at borgerne skal blive mere bekendte med Linux-systemerne, der i stort omfang rulles ud i byens forvaltning.

Læs mere om det her: Storby sparer 80 millioner kroner med Linux

Den beslutning blev taget af bystyret helt tilbage i 2005, da den offentlige forvaltning i den tyske millionby valgte at smide Windows på porten og skifte til Linux.

I dag har München mere end 13.000 Linux-enheder.

En dråbe i havet

Antallet af Linux-cd-skiver, som nu sendes i cirkulation, skal dog ses i forhold til, at der er omkring 20 millioner maskiner med Windows XP.

I den spanske region Extremadura, der er placeret midt i det store land på grænsen til naboen Portugal, er man før sommerferien også gået i gang med en enorm udrulning af Linux i det offentlige. Læs mere om det projekt.

Læs også:

Kæmpe Linux-projekt blæser ud over stepperne

Syv år med OpenOffice giver nu pote

HP afviser at der kan spares millioner ved at skifte til Linux




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere