Linux skal blæse nyt liv i pensionsramt Windows-system

Du skal ikke kassere din gamle Windows XP-maskine. I stedet skal du lægge Linux på den. Det er budskabet fra bystyret i en storby, der nu vil dele Linux-cd'er ud til borgerne.

I bystyret i den tyske storby München er de rigtig glade for Linux.

Og det i en sådan grad, at man nu vil skubbe på udviklingen blandt borgerne i det sydtyske ved at dele installations-cd'er ud til borgere, der sidder med en udrangeret XP-maskine.

Derfor har München trykt 2.000 cd-skiver med Linux-distributionen Lubuntu, som nu gives bort.

Det skriver Computerworlds svenske søsterside, Computer Sweden.

Send XP på pension
Budskabet er, at man ikke skal smide sin computer i skraldespanden, blot fordi Windows XP er på vej på pension.

Man skal i stedet genbruge computeren med ny software.

Den skjulte dagsorden er, at borgerne skal blive mere bekendte med Linux-systemerne, der i stort omfang rulles ud i byens forvaltning.

Læs mere om det her: Storby sparer 80 millioner kroner med Linux

Den beslutning blev taget af bystyret helt tilbage i 2005, da den offentlige forvaltning i den tyske millionby valgte at smide Windows på porten og skifte til Linux.

I dag har München mere end 13.000 Linux-enheder.

En dråbe i havet
Antallet af Linux-cd-skiver, som nu sendes i cirkulation, skal dog ses i forhold til, at der er omkring 20 millioner maskiner med Windows XP.

I den spanske region Extremadura, der er placeret midt i det store land på grænsen til naboen Portugal, er man før sommerferien også gået i gang med en enorm udrulning af Linux i det offentlige. Læs mere om det projekt.

Læs også:

Kæmpe Linux-projekt blæser ud over stepperne

Syv år med OpenOffice giver nu pote

HP afviser at der kan spares millioner ved at skifte til Linux


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere






Premium
KMD tippede Tech Mahindra om opsigelse af tryghedsaftaler
KMD gjorde Tech Mahindra opmærksom på, at selskabet ville opsige sine tryghedsaftaler i foråret. Få uger senere fulgte Tech Mahindra trop og lavede samme manøvre. "Tech Mahindra er en stor samarbejdspartner for KMD, og vi gav dem en orientering om, at KMD påtænkte at opsige tryghedsaftalerne. På det tidspunkt var vores egne medarbejdere også orienteret," lyder det fra KMD.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Den danske fagbevægelse står klar til at give Amazon en varm velkomst på det danske marked. Spørgsmålet er derfor om et stærkt samarbejde mellem på den side detailbranchen og internethandlen og på den anden side fagbevægelsen vil kunne skabe et bolværk mod Amazons indtog, eller om Amazon har lært af Uber og Ryanairs fejl?
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.