Linux skal blæse nyt liv i pensionsramt Windows-system

Du skal ikke kassere din gamle Windows XP-maskine. I stedet skal du lægge Linux på den. Det er budskabet fra bystyret i en storby, der nu vil dele Linux-cd'er ud til borgerne.

I bystyret i den tyske storby München er de rigtig glade for Linux.

Og det i en sådan grad, at man nu vil skubbe på udviklingen blandt borgerne i det sydtyske ved at dele installations-cd'er ud til borgere, der sidder med en udrangeret XP-maskine.

Derfor har München trykt 2.000 cd-skiver med Linux-distributionen Lubuntu, som nu gives bort.

Det skriver Computerworlds svenske søsterside, Computer Sweden.

Send XP på pension
Budskabet er, at man ikke skal smide sin computer i skraldespanden, blot fordi Windows XP er på vej på pension.

Man skal i stedet genbruge computeren med ny software.

Den skjulte dagsorden er, at borgerne skal blive mere bekendte med Linux-systemerne, der i stort omfang rulles ud i byens forvaltning.

Læs mere om det her: Storby sparer 80 millioner kroner med Linux

Den beslutning blev taget af bystyret helt tilbage i 2005, da den offentlige forvaltning i den tyske millionby valgte at smide Windows på porten og skifte til Linux.

I dag har München mere end 13.000 Linux-enheder.

En dråbe i havet
Antallet af Linux-cd-skiver, som nu sendes i cirkulation, skal dog ses i forhold til, at der er omkring 20 millioner maskiner med Windows XP.

I den spanske region Extremadura, der er placeret midt i det store land på grænsen til naboen Portugal, er man før sommerferien også gået i gang med en enorm udrulning af Linux i det offentlige. Læs mere om det projekt.

Læs også:

Kæmpe Linux-projekt blæser ud over stepperne

Syv år med OpenOffice giver nu pote

HP afviser at der kan spares millioner ved at skifte til Linux


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Premium
"Det kan godt være, at du tjener flere penge i det private, men du har ikke det samme fokus på faglighed, sammenhold og netværk som i det offentlige."
"Når først noget fungerer i det offentlige, så går man all in, og det kan man også mærke for tiden i forhold til ny teknologi og digitalisering i kommunerne."
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kan du eliminere alle IT-truslerne på egen hånd?
Det er krævende at håndtere de mangeartede IT-sikkerhedstrusler på egen hånd – og trusselbilledet udvikler sig hele tiden. Denne hvidbog stiller skarpt på mulighederne for at løse nogle opgaver internt og håndtere andre i samspil med en ekstern udbyder af Managed Security Services.