Artikel top billede

It-milliardær: Dommedag på vej for Apple

Apple går ned uden Steve Jobs, mener Oracles topchef.

Apple kan ikke klare sig uden Steve Jobs, og selskabet lever på en stakket frist.

Sådan lyder det fra Oracles topchef, mangemilliardæren Larry Ellison, der var gode venner med Steve Jobs, som døde i oktober 2011 af kræft.

I et interview med den amerikanske tv-station CBS betegner Larry Ellison Apple-stifteren som 'vor tids Edison, vores Picasso, en utrolig opfinder.'

"Hvad sker der med Apple efter Steve Jobs?," spørger intervieweren, Charlie Rose.

"Det ved vi jo allerede. Vi har jo set Apple uden Steve Jobs," siger Larry Ellison med henvisning til perioden efter Steve Jobs i 1985 blev fyret fra Apple.

Dengang gik det hurtigt stærkt tilbage for selskabet - ikke mindst på grund af en uklar strategi og flakkende satsnings-politik.

Det vendte, kort tid efter at Steve Jobs vendte tilbage til Apple i 1997.

"Vi har jo set Apple med Steve Jobs. Nu vil vi se Apple uden Steve Jobs," siger Larry Ellisson i interviewet, mens hans først fører sin hånd op, dernæst ned.

Steve Jobs fortalte nogle år efter sin tilbagevenden til selskabet, at Apple dengang havde været blot 90 dage fra at gå konkurs. Selskabet blev dengang reddet af Microsoft, der købte Apple-aktier for 150 millioner dollar.

Mange spekulationer

Larry Ellison er langt fra den eneste, der har spekuleret i Apples deroute efter Steve Jobs død. Det kan du læse mere om her.

Faktisk begyndte disse spekulationer allerede, da Steve Jobs' sygdom tvang ham over i en mere tilbagetrukket rolle i den daglige ledelse af selskabet.

Mange analytikere har spekuleret i, at Apple kan klare sig i et stykke tid på det enorme momentum, som Apple opnåede med iPod, iPhone og iPad, men at Apples innovation gradvist vil løbe ud i sandet.

Det vil vise sig med fraværet af nye, innovative produkter i samme klasse som de banebrydende og markedsdefinerende iPod, iPhone og iPad.

Læs også:

Efter Steve Jobs er Apples innovation gået helt i stå

Tidligere Apple-chef: Så elendig er Tim Cook

Apple-stifter: Microsoft bedre til innovation end Apple

Knald eller fald for Apple: Hvor sløjt står det til med innovationen?

Hvor tæt er Apples Tim Cook egentlig på at blive fyret?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere