Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Multisourcingens forbandelse: Her går det galt

ComputerViews: Hvordan får man lige alle it-leverandørerne til at trække i samme retning?

ComputerViews: Der kan være mange fordele ved at multisource virksomhedens it og få flere it-leverandører til at levere delmængder af den samlede it-infrastruktur.

Ingen virksomheder er ens, men ideen bag multisourcing er, at modellen grundlæggende kan give bedre priser, øget fleksibilitet og give bedre adgang til flere it-ressourcer, end hvis man holder sig til én væg-til-væg-leverandør.

Det kan til gengæld også være en solid opgave at få alle de ofte konkurrerende it-leverandører til at spille ordentligt sammen på en uproblematisk og fleksibel måde, der gavner virksomheden og får alting til at glide.

Helt basalt handler det om, at enhver leverandør er interesseret i at tage den højest mulige pris for det mindst mulige arbejde. Han vil med andre ord forsøge at få en aftale på plads, der giver ham så lidt bøvl og besvær som mulig.

En kompliceret affære

Og tvungen samarbejde og problemløsning med andre it-leverandører - måske endda konkurrenter - om problemer, der måske dybest set er en andens skyld, kan derfor hurtigt blive en kompliceret affære.

Som it-kunde skal du undgå, at du kommer til at formøble hele den forventede besparelse, som hentes på en multisourcing-strategi, på at slukke småbrande, placere ansvar og få udredt konflikter om ansvar for små del-elementer i dit set up.

I værste fald risikerer du endda, at it-afdelingen netop på grund af multisourcing-strategien er blevet skåret så langt ned, at du ikke har folk til at tage sig af sagen.

Første udfordring ligger i den aftale, som du indgår med den enkelte leverandør.

Multisourcing hører måske nok efterhånden til dagens orden for mange it-afdelinger, men det er ikke nødvendigvis noget, der afspejler sig i de forskellige typiske outsourcing-kontrakter. Og det skal det.

Et gammelt mundheld siger "There is no such thing as a free lunch," og det gælder også for dine it-leverandører.

I de typiske outsourcing-kontrakter kan det hurtigt blive glemt, at it-leverandøren skal have et incitament, så det kan svare sig for ham at bruge ressourcer på at samarbejde med de øvrige leverandører.

Det snævre ansvar? Eller et fælles ansvar?

I en typisk kontrakt-forhandling vil it-leverandøren typisk alene fokusere på sit eget, snævre ansvar og på at få nøje afgrænset, hvor stor leverancen skal være, og hvad han er - og ikke er - ansvarlig for i den specifikke leverance.

I et multisourcing-miljø er man imidlertid nødt til at have 'broer' mellem de forskellige it-leverancer, og det er noget, som man typisk ikke kan forvente, at leverandøren tager initiativ til at drøfte i en forhandling.

Det er jo noget, der giver mere arbejde, større ansvar og måske endda rækker ud over det område, som den pågældende leverandør faktisk beskæftiger sig med.

Præcise rammer

Før du når til kontrakt-underskrivning, bør du nøje planlægge de præcise rammer for dit it-miljø, så de forskellige it-leverandører nøjagtigt ved, hvad de skal byde på.

Sørg for at indarbejde forventningerne til samarbejdet i kontraktens formuleringer.

Vær specifik når det gælder forventningerne til at løse situationer med problemer i aktionen mellem de forskellige systemer fra de forskellige leverandører.

Når du har fundet dine leverandører, kan du overveje at invitere dem til en workshop, med fokus på at identificere mulige problem-felter, der kan opstå mellem de forskellige systemer.

Konkrete scenarier

Her kan de destilleres ned til konkrete scenarier med alle detaljer på bordet, hvorefter ansvar og løsninger kan fastlægges.

Flere virksomheder arbejder i dag desuden med en slags fuldt-dækkende SLA, der dækker hele rækken af transaktioner på tværs af leverandører, der altså alle skal betale bod, hvis SLA'en ikke overholdes.

Har du gode råd til at få alle parter i et multisourcet it-miljø til at arbejde sammen? Vi hører gerne om dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere