Artikel top billede

Derfor bliver din digitale post forsinket i flere timer

Når digital post bliver indført om ganske kort tid, vil du ikke modtage alle digitale forsendelser med det samme. Læs her, hvorfor der kan gå flere timer, før mailen fra kommunen er i din digital post-indbakke.

Inden for ganske få uger er der danmarkspremiere på et af landets største digitaliseringsprojekter nogensinde - digital post fra det offentlige som afløser for papirbrevet med frimærke.

Med indførelsen af digital post skal du dog ikke forvente et nyt e-mailsystem, for digital post er radikalt anderledes end mails på flere punkter.

Dels benytter digital post identificering med NemID og krypterede meddelelser, dels er hele infrastrukturen hos leverandøren e-Boks anderledes, end du eksempelvis kender det fra Hotmail eller Gmail.

"Vores løsning er baseret på integration mellem forskellige systemer frem for det traditionelle mailsystem. Vi leverer med sikkerhed for, at meddelelserne kommer frem, og at de ikke er blevet kompromitteret undervejs," forklarer e-Boks' nordiske produktdirektør Erik Knudsen til Computerworld.

Derfor kommer post senere frem

Når myndigheder som kommuner og styrelser sender digital post til først de godt 650.000 virksomheder 1. november og til omkring fire millioner borgere 1. november i 2014, kan posten godt opleves som forsinket i nogle tilfælde.

Det skyldes, at myndighederne enten kan sende enkeltforsendelser eller såkaldte masseforsendelser, som bliver behandlet meget forskelligt i e-Boks' infrastruktur.

Enkeltforsendelser, eksempelvis svar på spørgsmål fra en kommune, vil typisk blive sendt fra sagsbehandlingssystemer og havne i din digital post-indbakke med det samme.

Masseforsendelserne til mange borgere eller virksomheder vil derimod typisk blive genereret fra andre typer systemer som eksempelvis BBR (Bygnings- og Boligregistret) og først blive udsendt om natten, når masseforsendelsernes batches bliver afviklet.

Så når kommunen trykker på 'send-knappen' om formiddagen til en masseforsendelse med mange modtagere, vil den digitale post til den enkelte virksomhed eller borger først dukke op ud på natten.

"Det fungerer altså ikke ligesom en e-mail. Vi kan godt sætte systemet op til at afsende hurtigere, men det har der indtil videre ikke været nogen efterspørgsel efter," fortæller Erik Knudsen fra e-Boks.

Han forklarer, at adviseringer om digital post i din indbakke vil blive tilsendt til din normale mailadresse - typisk nogle timer senere, fordi den slags adviseringskørsler bliver foretaget fem gange i døgnet.

E-Boks har i dag 3,9 millioner danskere, der modtager post i deres e-Boks-postkasse, mens selskabet på europæisk plan håndterede et stykke over 200 millioner forsendelser sidste år.

Læs også: 
Vupti: Helt simpelt it-trick kan redde digital post fra kaos

Derfor truer kaos før indførelsen af digital post




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere