Artikel top billede

Derfor frygter mange virksomheder Windows 8

Mange virksomheder holder fast i Windows 7, selv om Microsoft skubber voldsomt på med Windows 8. Få forklaringen her - og fortæl om situationen på din egen arbejdsplads.

Mange virksomheder har måske nok holdt et vågent øje med Microsofts Windows 8, men de lader det tilsyneladende blive ved det.

Når man står med valget imellem at blive på det velfungerendeog velkendte Windows 7 eller satse på Windows 8, der er markant anderledes, vælger de fleste nemlig det sikre valg.

Sådan lyder det fra analysefirmaet Gartner i en artikel hos vores kolleger på det amerikanske Infoworld.

"Der er stor sandsynlighed for, at virksomheder vil blive på Windows 7 så længe som muligt," udtaler Gartner-analytiker Michael Silver, der forklarer, at man standardiserer på Windows 7/Office 2010 og derfor ignorerer Microsofts nye versioner.

Udfordringen med Windows 8

Selv om der er mange positive elementer ved Windows 8, rummer styresystemet den grundlæggende problemstilling, at virksomhedernes medarbejdere skal lære en helt ny brugergrænseflade at kende, samtidig med at it-afdelingen skal sikre, at alle applikationer fungerer på det nye system. 

Windows 7 har for længst bevist sit værd som et stabilt og velfungerende styresystem, og derfor har virksomhederne et begrænset incitament til at skifte til Windows 8.

Samtidig betyder nye opdateringscyklusser, at Windows 8 potentielt kan give en del ekstra arbejde for it-afdelingen, mener Gartner. 

"Om et år eller to vil der komme endnu en Windows 8-udgivelse, og den vil have endnu en version af IE. I mellemtiden ændrer Windows-desktoppen sig ikke meget ... den er grundlæggende understøttet hele livet," lyder det fra Gartner-analytikeren i Infoworld-artiklen.

Windows 7 lever længe endnu

Grundlæggende er der da heller ikke noget problem i at holde fast i Windows 7 i mange år fremover.

Microsofts mainstreamsupport løber frem til 13. januar 2015, og derefter er der såkaldt "extended support" helt frem til 14. januar 2020.

Hvis man som virksomhed derimod vælger at følge Microsofts opdateringscyklus med det nye Windows 8, vil man ifølge Gartner én gang om året skulle teste og tilpasse virksomhedens applikationer.

Eksempelvis er Windows 8.1 netop nu på vej til at blive frigivet, og mange venter, at Windows 8.2 vil være klar om et års tid fra nu af.

"Den højere hastighed er absolut det største smertepunkt. Problemet med hurtigere release-cyklusser er, at [virksomheder] ikke ved, om deres apps vil virke på hver enkelt nye version af Windows og IE," udtaler Michael Silver fra Gartner.

Hvis du selv er i tvivl om, hvorvidt du skal holde fast i din nuværende version af Windows eller satse på det nye Windows 8, kan du læse en guide til, hvordan man træffer valget her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere