Artikel top billede

Ingen særlige besparelser i cloud: Her hopper kæden af

Indførelsen af cloud computing udløser ofte ikke besparelser, selv om det egentlig var planen. Men det er it-chefens egen skyld. Se her, hvor det går galt.

Cloud computing kan levere stærkt forøget agilitet og skalerbarhed for virksomheden.

Til gengæld kniber det mere, når det handler om at nedbringe omkostningerne.

Sådan lyder konklusionen i en britisk undersøgelse med deltagelse af 50 britiske CIO'er og it-chefer i store virksomheder med en omsætning på den anden side af 7,5 milliarder kroner.

Har ikke levet op til forventningerne

Næsten tre ud af fire - 74 procent - af de pågældende it-chefer havde ifølge undersøgelsen forventet, at overgangen til cloud-baserede it-løsninger ville have udløst besparelser og lavere omkostninger.

Men kun 41 procent af it-cheferne har faktisk fået barberet it-omkostningerne ned ved at overgå til cloud-baserede løsninger, hedder det.

Ifølge rådgivningsfirmaet Alsbridge, der har stået bag undersøgelsen, skyldes den store forskel, at mange virksomheder anser cloud som en teknologi, som de indfører.

Og det er en fejl, hedder det.

I stedet bør man altid først og fremmest angribe det reelle problem, der skal løses i virksomheden. Og først dernæst overveje de teknologiske muligheder, som cloud computing altså er én af.

"Mange organisationer betraget cloud ud fra et teknologis perspektiv. Konsekvensen er ofte, at forretnings-målene ikke bliver nået samt at forretnings-modellerne ikke passer helt," lyder det fra rådgivnings-selskabet.

Ifølge selskabet bør it-cheferne i stedet betragte cloud computing som en del af en hybrid forretnings-model, der rækker videre end teknologi. Og leverandører og it-cheferne bør samarbejde om at definere og forstå målene," lyder det.

Ifølge undersøgelsen forventer 59 procent af it-cheferne, at investeringer i cloud computing udmønter sig effektiviserings-besparelser. Men kun 35 procent har været i stand til at nå dette mål.

20 procent af budgetterne

Ifølge undersøgelsen udgør de store virksomheders cloud-investeringer i gennemsnnit omkring 20 procent af de samlede it-budgetter.

Næsten alle virksomhederne - 92 procent - anvender cloud computing i en eller anden udstrækning. De fleste i form af software-as-a-service.
Læs også:

Når du ruller cloud-løsningen ud: Disse ting skal du passe på

Denne teknologi bliver det største it-investeringsområde

Her er de farligste data-huller for CIO'en - vær ekstra forsigtig her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere