Artikel top billede

Den nye type harddisk vil efter sigende kunne løse nogle af de udfordringer, der altid har været med traditionelle harddiske som denne.

Helt ny type harddisk realiserer årtier gammel drøm

Efter fire årtiers arbejde er en helt ny type harddisk nu på vej ud på markedet med et koncept, der på én gang er ekstremt simpelt og ekstremt udfordrende.

En harddisk på seks terabyte, der har 50 procent mere storagekapacitet og anvender 20 procent mindre strøm end traditionelle harddiske.

Det er, hvad virksomheden HGST, der ejes af Western Digital, netop har præsenteret. Det mest opsigtsvækkende er dog, at den nye type harddisk er fyldt op med helium.

Det skriver MIT Technology Review.

Det smarte ved at anvende helium er, at det mindsker friktion og vibrationer og andre mekaniske udfordringer, der eksisterer i traditionelle harddiske.

Genvinsten er ikke bare, at mere storage kan klemmes ind på mindre plads, men også at strømforbruget mindskes, skriver MIT Technology Review.

Kunne ikke få det til at fungere

Ifølge mediet har helium-konceptet rødder helt tilbage til 1970'erne, men det har altid været en udfordring, at helium har det med at sive væk over tid - som vi kender det fra heliumballoner.

"Folk talte konstant om fordelene ved helium, men har ikke været i stand til at få det til at fungere, fordi det slipper ud af indkapslingen med tiden, udtaler professor Frank Talke fra University of California i San Diego, der arbejdede med helium-harddiske hos IBM tilbage i 1970'erne.

Det californiske selskab HGST lover, at den nye helium-harddisk holder i minimum fem år. Blandt de første kunder er ifølge MIT Technology Review Huawei, forskningsinstituttet CERN og HP.

"Fordelene ved en HDD med helium har været kendt meget længe. Gennembruddet ligger i designet af produktet, der lukker helium inden i harddisken på en omkostningseffektiv måde til fremstilling i stor volumen," udtaler teknisk chef i HGST i en pressemeddelelse.

Læs også:

Se billederne: Harddiskens utrolige udvikling

Sådan opgraderer du nemt din harddisk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere