Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Virksomhed ville droppe emailen: Her er resultatet

En stor virksomhed erklærede for tre år siden, at det skulle være helt slut med de interne emails. Her er, hvad det har resulteret i.

Tilbage i 2011 meddelte den franske it-gigant Atos, at emailen skulle sendes i graven.

Selv om det dengang skabte store overskrifter, har Atos efterfølgende forklaret, at visionen om en virksomhed, der har afskaffet interne emails, tager tid at realisere.

Der findes ganske vist mange nye teknologier til moderne kommunikation og samarbejde, men det gode gamle @ lader sig ikke erstatte uden videre.

I et blogindlæg skriver Forrester-rådgiver Phillipp Karcher om, hvad man kan lære af Atos' projekt Zero Email.

Her er Atos i dag

Han peger på, at selv om der er mange undersøgelser, der viser, at vi bruger meget tid på emails, så må man også acceptere, at det at skrive og læse beskeder er en vigtig del af det at arbejde, ligesom man også fortsat har et behov for at sende beskeder til specifikke modtagere.

Derfor mener han ikke, at målet bør være helt at afskaffe emailen.

"Jeg mener, at det giver mere mening at have et mål om at optimere beskederne og samarbejdet i virksomheden, hvilket involverer en kombination af værktøjer - i stedet for helt at afskaffe alle emails."

Phillipp Karcher mener dog også, at Atos' Zero Email tjener det formål, at det fokuserer på at reducere den generelle mængde beskeder, medarbejderne skal forholde sig til.

Han fortæller, at Atos med 76.000 medarbejdere stadig har lang vej igen, før man kan konkludere, at de interne emails er udryddet.

"Men Atos har også succeshistorier om individuelle forretningsafdelinger og teams, der opnår fordele som eksempelvis hurtigere svar-tider på hjælp i SAP-miljøet," lyder det i blogindlægget, hvor det også fremhæves, at der i dag generelt sendes færre emails internt i Atos.

Sådan reducerer du antallet af emails

Forrester mener, at man med udgangspunkt i Atos' erfaringer kan konkludere, at det bedst kan betale sig at fokusere på at reducere eller fjerne emails i specifikke forretningsprocesser frem for i virksomheden som sådan.

Det er også vigtigt, at virksomhedens øverste ledelse bakker op om projekt - og kommer med en klar udmelding om målet.

Desuden skriver Phillipp Karcher, at man er nødt til at at have nogle ambassadører i organisationen, der hjælper kollegerne med at tage de nye værktøjer i brug, ligesom det er vigtigt at bruge succeshistorier som eksempler på, at det kan lade sig gøre at droppe mailen.

"Vær tålmodig. Du bliver ikke en social business hen over natten. Atos satte et mål om at have nul emails inden for tre år, og det vil stadig tage tid, før de kommer i nærheden af det mål i hele virksomheden."

En McKinsey-rapport har konkluderet, at den gennemsnitlige vidensarbejder bruger 28 procent af arbejdstiden på emails.

McKinsey vurderer, at virksomheder kan øge vidensarbejderes produktivitet med 25 til 30 procent ved at tage moderne samarbejdssystemer og sociale teknologier i brug.

Læs også:

Derfor bombarderer dine kolleger dig med cc-mails

Her er emailens svagheder: Kan gå ud over dit firma

Emailens afløser: Sådan kommer du til at kommunikere

Du spilder kostbar tid på emails: Så galt står det til




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere