Artikel top billede

Conscias direktør Mogens Bransholm har det seneste år udvidet medarbejderstaben med omkring 40 procent. (Foto: Michael Altschul)

It-firma høster millioner på datacenter-løsninger

Ciscos amerikanske succes åbner en kæmpe forretningsmulighed for os, siger direktør.

Datacenter-løsninger, der binder servere, storage og naetværk sammen, har endnu en gang vist sig som en veritabel guldgrube for it-firmaet Conscia, som i sit seneste regnskab præsenterer et nydeligt overskud på 29 millioner kroner.

Og står det til direktør Mogens Bransholm, bliver det langt fra firmaets sidste overskud. Kunderne efterspørger nemlig i stigende omfang integrerede løsninger baseret på den Cisco-teknologi, som altid har været Conscias speciale.

Mange af de rare penge bliver da også for en stor dels vedkommende stadig tjent på den del af forretningen, som er bygget på Cisco-teknologi, fortæller Mogens Bransholm.

"Man kan bryde det ned på mange måder, men det er klart, at den Cisco-relaterede del af forretningen udgør en stor del af vores resultat. Det er jo der, vi kommer fra, selvom andre ting med tiden er begyndt at fylde mere," siger en tilfreds Mogens Bransholm.

I forbindelse med at Conscia tidligere i år fik kapitalfonden Via Venture Partners ind som medejer, har firmaet revideret sin strategi i retning af at designe fuldblods datacenterløsninger.

"Vi betragter os selv som en servicevirksomhed. Det vi tjener vores penge på er at designe og implementere datacentre og supportere dem efterfølgende," lyder det fra Mogens Bransholm.

Forventer at ansætte flere

Den ændrede strategi har også betydet en voldsom vækst, som har øget medarbejdertallet fra 38 til 58 ansatte. Den øvelse har fyldt meget i hverdagen, men er altså ikke gået ud over evnen til at lave forretning.

"Vi gør os rigtig umage med at være en god arbejdsplads også i en periode, hvor vi ansætter folk. Det er jo en svær kunst - især i en vækstperiode," siger Mogens Bransholm.

Han peger samtidig på, at Cisco på det amerikanske marked har haft stor succes med de server-produkter, som den amerikanske kæmpe lancerede for tre rå siden. Den succes vil han gerne kopiere herhjemme.

"Den gode nyhed er, at de i øjeblikket er langt mere succesfulde i USA, end de er i Europa, og eftersom vi er den førende datacenterleverandør herhjemme, satser vi big big time på Cisco-servere. De er totalt newcomer på det her marked her og er i USA gået fra nummer fire til at være klart nummer to på markedet for datacenterløsninger. Så det er en kæmpe forretningsmulighed for os," siger Mogens Bransholm, som alene på det område forventer at kunne udvide Conscias bemanding med yderligere fem ansatte.

Læs også:

Skovler penge ind på netværksløsninger: Vi er klar til at købe op




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere