Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

It-chefer jamrer: Vores folk er ikke helt gode nok

Bedre færdigheder hos medarbejderne står øverst på ønskelisten i en ny undersøgelse blandt it-ledere.

Der er behov for bedre færdigheder hos it-medarbejdere. 

Det er en af konklusionerne i en ny rapport (PDF) fra The Chartered Institute for IT, der er en organisation for it-professionelle i flere end 100 lande.

326 it-ledere, de fleste fra Storbritannien, har svaret på forskellige spørgsmål, og en af de interessante konklusioner lyder, at kun 10 procent af deltagerne mener, at de har nok ressourcer.

It-lederen får i undersøgelsen spørgsmålet, hvilke ressourcer, hvis nogen, de gerne ville have for at kunne adressere de prioriterede it-problemstillinger og -trends for organisationen?

Til det svarer hele 57 procent "bedre it-kompetencer i den eksisterende arbejdsstyrke."

48 procent svarer, at nye it-medarbejdere med passende kvalifikationer ville være en hjælp, og 37 procent har også svaret, at et større budget ville være løsningen.

Det siger danske CIO'er

Computerworld interviewede i efteråret fire danske it-ledere om deres syn på, hvordan man skaber det mest effektive it-team.

"Vores folk har ikke kun til ansvar at udføre de ønsker, der kommer fra forretningen - de har også en opgave i at udfordre, om det er rigtigt, og om det skal gøres på en anden måde. De skal også bringe nye idéer frem," lød en af kommentarerne.

"Det nytter ikke noget, at vi i it banker løs med en masse projekter, hvis forretningen ikke kan modtage dem - og omvendt," lød en af overvejelserne hos en anden CIO.

Læs temaet, hvor fire danske CIO'er deler ud af deres konkrete erfaringer med at skabe den optimale it-organisation i deres respektive virksomheder.

Disse it-tredns er vigtigst

It-lederne i undersøgelsen fra The Chartered Institute for IT er også blevet spurgt til, hvilke it-trends de vil prioritere højest i det kommende år.

Her er det mobilitet, der ligger øverst med 57 procent, hvorefter man på listen finder it-sikkerhed (53 procent), cloud computing (49 procent) og big data (35 procent).

Særligt i forhold til cloud og big data lyder en ofte fremhævet problemstilling, at det kan være svært at finde de medarbejdere, der mestrer de nye teknologier.

Læs også:

Guide: Sådan skaber du det mest effektive it-team

Så stor en del af dit it-budget bør gå til innovation

Snedig taktik: Sådan gør du it-afdelingen uundværlig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere