Artikel top billede

It-gigant i vild vækst: Her er hemmeligheden

Både indtjening og omsætning banker i vejret for softwaregiganten SAP. Væksten kommer fra to områder - også i Danmark.

Den tyske softwaregigant SAP har succes med omstillingen fra traditionel softwareproducent til leverandør af cloud og andre abonnementsbaserede services.

I koncernens netop offentliggjorte årsregnskab for 2013 ryger både indtjening og omsætning mærkbart i vejret med et driftsresultat på 5,5 milliarder euro - en stigning på 13 procent - og en omsætning på 16,9 milliarder kroner, hvilket er en forbedring på otte procent i forhold til året før.

Væksten og den forbedrede indtjening i SAP's forretning kommer først og fremmest fra øget efterspørgsel på mobility- og cloud-ydelser og abonnements- og serviceaftaler, mens salget af den traditionelle on-premise-software er faldet med tre procent.

SAP offentliggør ikke tal for den danske eller nordiske forretning. Men ifølge SAP's danske landechef Jørn Jacobsen er salget af SAP's in-memory-løsninger (HANA) på det nordiske marked steget med hele 92 procent. Mobility er gået frem med 18 procent, mens SAP's løsninger inden for Human Capital Management er steget med 75 procent.

"Cloud-teknologi sælges efter en anden model, som virksomhederne i stigende omfang ser som attraktive. Vores mål er at blive den førende cloud-virksomhed i verden. Det er det, der koster lidt på salget af on-premise-softwaren," siger Jørn Jacobsen.

Klar til mindre kunder

Sideløbende arbejder SAP på at differentiere sig fra konkurrenter som eksempelvis Microsoft.

"Hele den viden, vi har om virksomhedernes processer, og den måde vi kan levere industri og procesviden, er helt klart en stor differentiator. Og så har vi en række strategiske industrier som retail og financial services, som vi går til markedet med også på globalt plan," siger Jørn Jacobsen.

Han fortæller desuden, at SAP's cloud-strategi åbner for vækst hos mindre kunder end de absolutte top-enterprise-virksomheder, som i mange år har været SAP's kerneforretning.

"Hvis du kigger på vores nordiske og danske kundebase, har vi kunder fra meget små virksomheder helt ned til få hundrede medarbejdere og helt op til de helt store som Carlsberg og Mærsk. Så i dag ser vi en god spredning, hvor også mange af vores store kunder implementerer vores løsninger i deres små datterselskaber," siger han.

Læs også:

Her er de største spillere på det danske ERP-marked

Nu vil SAP gå efter disse kunder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere