Artikel top billede

Power BI til Office 365.

Er regnearkets tid forbi? Sådan analyserer vi data i dag

Det er slut med at scrolle frem og tilbage i tørre regneark. Nye, visuelle BI-værktøjer giver os et hav af nye muligheder - og medfører en særlig risiko.

Det er - og vil i stigende grad blive - lettere end nogensinde at lave data-analyser.

Visuelle data-præsentationer, der gør data-analysen markant lettere og mere overskuelig for slutbrugeren, vinder hastigt frem. 

Sådan lyder en af konklusionerne i en ny rapport (PDF) fra Deloitte om trends inden for data-analyser i 2014.

"Letanvendelig software gør komplekse data tilgængelige og forståelige for stort set en hvilken som helst forretningsbruger," skriver Deloitte.

"Fra discovery og visual exploration til identificering af mønstre og sammenhænge; nutidens visualiserings-værktøjer bekræfter let talemåden, at et billede er mere værd end tusind ord. Eller, i dette tilfælde, tal."

Rådgivningsfirmaet forklarer, at det det ikke mindst gælder inden for big data, hvor visualiseringen af komplekse og ustrukturerede data kan bane vejen for en helt ny indsigt i forretningens nuværende og potentielt kommende aktiviteter.

"Det er forklaringen på, at visuelt orienterede værktøjer vinder frem i mange big data-applikationer. Brugerne får mulighed for at forstå, udforske, dele og anvende data effektivt og i fællesskab - ofte uden at der er behov for professionelle analysefolk."

Her kan du få problemer

Deloitte mener dog også, at denne udvikling medfører en risiko for, at brugerne vælger de polerede grafer frem for mere grundige analyser og derfor potentielt kan komme frem til forkerte resultater.

"Visuelle analyser giver ikke mening til alle beslutninger, og nogle visualiseringer skaber simpelthen ikke klarhed over data."

"Nogle gange giver det mening at fremvise resultater som gode gamle tal, og prangende visualiseringer skaber bare støj," skriver Deloitte i rapporten.

Der findes en stribe leverandører af BI- og big data-værktøjer, og de fleste af dem har visuelle data-analyser som et af de store fokusområder.

Senest har Microsoft lanceret sit Power BI til Office 365, hvor visualiseringen af data er det store salgsargument.

Det betyder dog ikke, at det er slut med det klassiske Excel-ark, for det er stadig der, dataene opsamles, før de kan præsenteres på en mere interaktiv og visuel måde via Power BI.

Læs også:

Klar til big data? Her skal du investere i ny teknologi

Big data afmystificeret: Sådan kommer du i gang

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere