Artikel top billede

"Vi har en større mulighed end nogensinde før for at få vækst. Men vi er nødt til at ændre vores måde at tænke på," siger Microsofts topchef Kevin Turner.

Microsoft banket ned fra verdens tinder: Her er topchefens råd til ansatte og partnere

Microsoft Partner Konference 2014: Microsoft er med en samlet markedsandel på blot 14 procent ikke længere verdens mægtigste softwarefirma, men selskabets folk er blevet lidt for magelige efter mange års storhed. Nu skal piben have en anden lyd, mener topchef Kevin Turner.

Washington D.C: Der var engang, hvor Microsoft var verdens mægtigste software-firma, hvis dominans alle de øvrige softwarefirmaer forsøgte at knække.

Men sådan er det ikke længere. Langt fra. Og den erkendelse er nået helt op til selskabets direktionsgang, hvorfra budskabet er klart: Der skal kæmpes.

"Vi har en større mulighed end nogensinde før for at få vækst. Men vi er nødt til at ændre vores måde at tænke på," siger Microsofts topchef Kevin Turner.

De hårde tal: Microsoft dominerer fortsat det klassiske pc-marked, hvor omkring 90 procent af verdens computere fortsat kører med Windows som styresystem.

Men verdens teknologi-brug flytter sig med stor fart over mod tablet- og smartphones.

Ser man det på den totale it-brug - inklusive computere, smartphones og tablets - foregår kun 14 procent via et styresystem fra Microsoft.

Bliver magelige

Når virksomheder gennem mange år sidder på en dominerende markedsandel, har de det ofte med at blive magelige.

Og det er også i stor stil sket for Microsoft, mener Kevin Turner.

Skal udviklingen vendes, skal kulturen i det store selskab også ændres.

"Man tænker på at beskytte sin forretning, når man har en markedsandel på 90 procent. Men når man kun har 14 procent, skal man tænke som en udfordrer. Man skal angribe. Og alle i Microsoft er nødt til at begynde at tænke som udfordrere," siger han.

Sådan tænker man som udfordrer

For Microsoft-chefen er forskellen på de to kulturer ganske markant.

En udfordrer skal være fremme i skoene og på mange måder tænke som en iværksætter-virksomhed.
For Microsoft betyder det tre ting:

Disruptive
Man skal tænke 'disruptive': Det vil sige have fokus på løsninger og innovative ideer og smarte nye måder, at gøre tingene på, som ingen andre har tænkt før.

Det kræver risikovillighed og også erkendelsen af, at man kan tabe det hele på gulvet, hvis det ikke lykkes.

Kende forskellene
Man skal kunne formulere sine produkters fordele klart og tydeligt overfor enhver kunde, for kunder kommer ikke rendende af sig selv, som de gør, når man er verdens største og mægtigste software-firma.

Det kræver, at man også har indgående kendskab til konkurrenternes produkter, da man ellers ikke klart kan beskrive, hvad værdien i ens egne produkter er i forhold til de øvrige.

Hastighed
Man skal kunne reagere hurtigt og agilt på både konkurrenternes og markedets forandringer og udvikling.

Det er ikke en ting, der bekymrer særligt meget, når man er verdens mægtigste softwarefirma, hvor alle de små kan vimse rundt, mens man selv kan holde sin kurs støt og ret.

For Microsoft - og selskabets partnere - betyder det også, at man skal kunne erkende og lære og reagere på sine fejl hurtigt og komme videre.

Læs også: Microsoft: Sådan tegner fremtiden sig for os og vores partnere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere