Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

800 TDC-medarbejdere får ny arbejdsgiver

TDC indgår kæmpe outsourcing-kontrakt, så 800 ansatte hos teleselskabet skal have ny arbejdsgiver.

800 ansatte hos Danmarks største teleselskab skal have ny arbejdsgiver til efteråret. 

Det oplyser TDC.

Det er 800 medarbejdere i TDC's kundesupport, der nu i stedet skal arbejde for den internationale serviceudbyder
Sitel og derfra levere blandt andet kundesupport for TDC. 

Konkret drejer det sig om medarbejdere, der "yder praktisk hjælp til kunderne med f.eks. opsætning, fejlretning og spørgsmål om regninger."

I 2013-regnskabet var der 6.893 ansatte hos TDC, så det bliver dermed mere end hver niende medarbejder, der nu skal have ny arbejdsgiver.

Skal måske bo i England

Ifølge TDC medfører aftalen med Sitel ikke afskedigelser.

Derimod betyder den, at 800 medarbejdere i København, Aarhus og Sønderborg den 6. oktober overflyttes til at være ansat i Sitel.

"Alle medarbejdere fortsætter umiddelbart på uændrede løn- og ansættelsesvilkår, ligesom de indtil videre vil skulle arbejde i de samme lokaler i TDC Group," lyder det desuden. 

Samtidig fremgår det dog i meddelelsen fra TDC, at:

"Sitel vil gradvist og i forbindelse med fratrædelser flytte job fra København og Aarhus til hhv. Sønderborg og fra foråret 2015 også til London. Flytning af job til Sønderborg og London ventes gennemført med udgangen af 2015."

"Sitel venter, at der ved udgangen af 2015 vil være ca. 150 TDC-supportere i afdelingen i London. Sitels afdeling i London varetager allerede i dag support for andre danske firmaer, og medarbejderne er typisk danskere bosiddende i England."

TDC kalder Sitel-aftalen den hidtil det mest omfattende outsourcing i koncernen.

Hvem er Sitel?

Sitel, der har hovedkontor i Nashville, USA, driver i dag, ifølge Wikipedia, over 130 call centre i 26 lande.

Selskabet har 59.000 ansatte - og får nu altså yderligere 800 medarbejdere fra TDC.

Sitel har europæisk hovedkontor i London, hvorfra selskabet står for support for flere virksomheder på det nordiske marked.

"Vores fornemste opgave er at levere en service og support af høj kvalitet, der er med til at fastholde og øge kundebasen for vores kunder. Det er også vores opgave for TDC Group," udtaler Steffen Bagge, direktør for Sitel i Danmark.

Sitel oprettede en dansk afdeling i 2002, og der er nu cirka 100 ansatte i afdelingen i København.

Vil have bedre kundeservice

"Aftalen med Sitel er led i en større oprustning, som over de kommende år skal føre til markant bedre kundeservice i TDC Group," skriver TDC om aftalen.

Selskabet tilføjer samtidig, at de cirka 1.850 ansatte i TDC-koncernens egen kundeservicefunktion vil gennemgå et uddannelses- og opkvalificeringsprogram, som sammen med flere digitale selvbetjeningsmuligheder "skal bidrage til at skabe Danmarks bedste kundeoplevelse."

Koncerndirektør i TDC Group Jens Aaløse udtaler:

"Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået en aftale med Sitel om at varetage vores support. Det sikrer en fremragende supportfunktion, og samtidig frigiver det ressourcer, som gør det muligt for os over tid at levere væsentligt bedre kundeservice."

TDC har i de senere år arbejdet hårdt på at effektivisere virksomheden - i den forbindelse er outsourcing et meget væsentligt værktøj.

I 2013 indgik TDC blandt andet en kæmpekontrakt med kinesiske Huawei, der nu leverer udstyr til og drift af TDC's mobilnetværk.

Computerworld har tidligere interviewet topchef Carsten Dilling om effektiviseringsøvelserne- læs det interview her.

Læs også:

TDC's Carsten Dilling: Derfor er vi gode til at effektivisere

Lønkonflikt slut hos TDC: Men nu venter det store opgør

TDC's masterplan: Derfor er medarbejderne i farezonen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere