Artikel top billede

HP på vej til at splitte virksomheden op

HP skal angiveligt splittes op i flere selskaber.

Hewlett-Packard ventes at offentliggøre mandag, at selskabet skal splittes op i to dele, skriver Wall Street Journal.

Det betyder, at HP's pc- og printerforretningen skal rives fri fra resten af selskabet, så den fremover kommer til at bestå som et selvstændigt selskab.

Kovending

Opsplitningen er noget af en ko-vending for topchef Meg Whitman, der da hun tiltrådte i 2011 besluttede at omgå sin forgænger, Leo Apothekers, beslutning om netop at opdele HP.

Dengang argumenterede hun med, at HP's pc-forretning var nøglen til et langvarigt forhold til kunderne, og at den derfor skulle være en integreret del af selskabet.

Det har dog hele tiden ligget i luften, at HP skulle kunne opdeles i en stor pc-forretning og en service-orienteret del med skarpt fokus på enterprise.

I sporet på IBM

Med opsplitningen kommer HP - uden pc-forretningen - til at minde en del om ærkerivalen IBM, der i de senere år har fokuseret på netop enterprise og services, efter selskabet først solgte sin pc-forretning og siden sin server-forretning til kinesiske Lenovo.

Det kan du læse mere om her: Danske IBM-ansatte tvinges over til ny arbejdsgiver

Ifølge Wall Street Journal vil den formelle opsplitning finde sted til næste år.

Ifølge avisen vil Meg Whitman blive CEO for service-forretningen samt bestyrelsesformand for pc- og printer-selskabet, mens nuværende vice president for HP's pc- og printerforretning, Dion Weisler, vil blive CEO for printer- og pc-selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere