Artikel top billede

(Foto: /)

Swipp køber danske teleselskabers mobilbetalings-løsning - ruster sig til krig mod MobilePay

De danske pengeinstitutter bag Swipp køber teleselskabernes mobilbetalingsløsning, Paii. Forude venter et frontalt opgør med Danske Bank-successen MobilePay.

De 81 danske pengeinstitutter bag mobilbetalingsløsningen Swipp køber konkurrenten Paii, der hidtil har været ejet af en række teleselskaber.

Med opkøbet fjerner bankerne en vigtig udfordrer fra det danske marked for mobilbetalings-løsninger i sine bestræbelser på at banke Danske Banks succes, MobilePay, af tronen.

"Med købet af Paii vil vi skabe fremtidens mobilbetalings-løsning," siger Martin F. Andersen, direktør for Swipp, i en meddelelse.

Skal ud til alle danskere

En af MobilePays store fordele er, at Danske Bank har gjort løsningen tilgængelig for alle danskere uanset hvilken bank, de har.

Det samme kommer til at gælde for den nye, sammensmeltede Swipp og Paii-løsning, som via en ny app, der vil se dagens lys engang til næste år, vil kunne anvendes af alle danskere uanset hvilken bank, de anvender.

Det er planen, at den kommende app skal kunne anvendes både til at overføre penge, til at betale på nettet samt til at betale med i fysiske butikker.

Det er således planen, at Swipp og Paii sammen vil udvikle en løsning, der skal kunne integreres direkte i kasseapparater.

Paii er udviklet og ejet af TDC, Telenor, Telia og 3. Den blev lanceret i februar og har altså således blot fået 279 dage som selvstændigt produkt inden salget til Swipp.

Du kan læse mere om lanceringen her: Ny mobilbetalings-app gør webshopping lettere - men især én ting kan skræmme brugerne væk

Hele Paii-forretningen integreres nu i Swipp i forbindelse med, at udviklingsarbejdet skal i gang.

Teleselskaberne bag Paii begrunder beslutningen om at trække sig helt ud af mobilbetalings-området med, at det ikke er deres kerneforretning på samme måde som det er for bankerne.

"På den baggrund er det den rigtige beslutning at sælge Paii til Swipp," lyder det fra dem.

Markedet for mobilbetalingsløsninger regnes af bankerne for at være helt centralt for fremtidens positionering i markedet, da flere og flere danskere anvender deres mobiltelefoner til at betale produkter med.

Du kan læse mere om, hvad der er på spil, her: Åben krig om mobilbetalinger: Så meget er på spil for de danske banker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere